Sektörel

Ordu-Giresun Havalimanı, Gülyalı'da arsa fiyatlarını artırdı!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bulunduğu Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları adeta patladı.

Türkiye'nin prestij yatırımlarından biri olan ve Gülyalı ilçesinde denize inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı, ilçenin kaderini değiştirdi. Havalimanının açılışından bu yana geçen bir yılda yaklaşık 500 bin kişi yararlanırken, yatırımcılar da ilçede ve yakın alanlarda arazi almak için çalışma yapıyor. Ancak birçok yatırımcı bölgede arazi fiyatlarının oldukça yüksek olması sebebiyle yatırım yapmak konusunda çekimser kaldı.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklamada, havalimanı sebebiyle ilçede arazi fiyatlarının gerçek değerinden 400 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti. Yatırımcılara yer göstermekte zorluk çektiklerini belirten Yılmaz, "İlçede arazi fiyatları yüzde 400 oranında artış gösterdi. Birçok yatırımcı hem Gülyalı belediyemize hem de Büyükşehir Belediyesi'ne ilçeden arazi almak için başvuruda bulundu ancak vatandaşlarımız arazilerini satmaya yanaşmıyor. Bu yüzden yatırımcılara yer göstermekte zorlanıyoruz" dedi.


"ARSA FİYATLARI BAĞDAT CADDESİ'NDEN PAHALI"


Önceki gün katıldığı iftar yemeğinde Gülyalı halkına seslenen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Gülyalı'daki arsa fiyatları İstanbul Bağdat Caddesi ve Ankara Kızılay Caddesi'nden daha pahalı bir hal aldı. Yer, yurt sahiplerine sesleniyorum, eğer mülkünüzü satacaksanız fiyatları makul bir seviyeye çekin. Her şeyin bir fiyatı var, Gülyalı ilçemiz bu fiyatı reel anlamda yakalasın" diye konuştu.


"BİR DÖNÜMÜNDEN 1 MİLYON LİRA İSTİYORLAR"


Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen de ilçede arsa fiyatlarının oldukça yükseldiğini ifade ederek, "İlçemizde ana yol kenarı ve havalimanını kuşbakışı gören yerlerde 1 dönüm arsadan 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında fiyat isteniyor. Fiyatlar çok yükseldi. Birçok vatandaş fiyatların daha da artacağı beklentisinden dolayı arsalarını satmaya yanaşmıyor" ifadelerini kullandı.


GÜLYALI'DA HAREKET BAŞLADI


Öte yandan Gülyalı ilçesine yatırımların gelecek dönemde artacağını, havalimanının yanında 10 milyon lira maliyetli, 65 dönüm arazi üzerine 'Çikolata Park' inşa edeceklerini belirten Yılmaz, "15 yıl Gülyalı'nın çöpünün döküldüğü alana biz, Türkiye'nin en güzel projelerinden birini uyguladık. Proje yüzde 60 seviyesine geldi. İçerisinde 21 adet çikolata üretim merkezi, 1 adet 300 metrekarelik restoran, bir adet 300 metrekarelik kafeterya, 3 bin kişinin aynı anda konser dinleyip düğün yapabileceği alan, bir halı saha, bir basketbol sahası ve yürüyüş alanlarıyla birlikte 'Çikolata Park' sadece Gülyalı'da değil, Karadeniz Bölgesi'nde çok önemli bir cazibe merkezi olacak" şeklinde konuştu.


GÜLYALI'YA 12 MİLYONLUK TURİZM OTELCİLİK FAKÜLTESİ


Başkan Yılmaz, iş adamı Velittin Küçük tarafından yapılan ve 12 milyon liraya mal olacak, 400 kişinin aynı anda eğitim göreceği Gülyalı Turizm Otelcilik Fakültesi'nin Ordu Üniversitesi'ne kazandırılmak üzere olduğunu söyledi. Başkan Enver Yılmaz, fakültenin gelecek yıl eğitim öğretim dönemine yetişeceğinin müjdesini vererek, ilçede yaklaşık 3 bin kişilik nüfus hareketi sağlayacağını sözlerine ekledi.




Habertürk




Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekilde yer aldı....



Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete açılmasıyla birçok yatırıma ev sahipliği yapan Ordu'nun Gülyalı ilçesinin tanınırlığının artması, arsa ve ev fiyatlarına da yansıdı.



Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu'nun en küçük ilçesi olan Gülyalı'ya ilgiye artırdı.


Temeli 2011'de atılan Türkiye'nin önemli prestij projelerinden Ordu-Giresun Havalimanı, 22 Mayıs 2015'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla hizmete açıldı.


Deniz doldurularak inşa edilmesi bakımından dikkatleri çeken havalimanıyla hareketlenen Gülyalı, ardından birçok yatırıma da ev sahipliği yaparak artık yalnızla balıkçılıkla anılan bir ilçe olmaktan uzaklaştı.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de en şanslı ilçelerin başında Gülyalı'nın geldiğini belirterek, Gülyalı'nın denize dolgu havalimanı, çikolata parkı, yüksekokulu ve butik otelleriyle Türkiye'de yatırımlarla şahlanan, şanslı ilçelerinden biri olduğunu söyledi.


Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan havalimanının bölgeye kazandırılmasının ardından yaklaşık 10 milyon lira maliyetli, 65 dönüm arazi üzerine inşa edilen "Çikolata Park" projesinin hayata geçirildiğine dikkati çeken Yılmaz, yaklaşık 15 yıl Gülyalı'nın çöpünün döküldüğü alana Türkiye'nin en güzel projelerinden birini uyguladıklarını, projenin yüzde 60 seviyesine geldiğini dile getirdi.


"3 bin kişilik nüfus hareketi sağlanacak"

Yılmaz, iş adamı Velittin Küçük tarafından yaptırılan ve 12 milyon liraya mal olacak Gülyalı Turizm Otelcilik Fakültesinin de Ordu Üniversitesine kazandırılacağını ifade ederek, inşaatı süren fakültenin gelecek eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesinin planlandığını, fakültenin açılmasıyla ilçede yaklaşık 3 bin kişilik nüfus hareketi sağlanacağını kaydetti.


"Fiyatları düşürün, aksi durumda yatırımcıları kaçırmış olacağız"


Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ise Gülyalı ilçesinin birkaç yıl önce isminin bile bilinmediğini ancak son yıllarda adı en çok duyulan ilçe olduğunu söyledi.


İlçedeki değişim ve gelişimin havalimanıyla başladığını kaydeden Şen, "Özellikle havalimanının açılmasının ardından arsa fiyatları katlanarak arttı. Havalimanı açıldıktan sonra 1 dönüm arsasına 1 milyon lira isteyen ilçe sakinlerimiz var. Vatandaşlarımızın çoğu arsa fiyatlarının daha da artmasını beklediğinden satış yapmıyor. Arsalara talep var ancak şimdilik satan yok." ifadesini kullandı.


Şen, özellikle havalimanına yakın yol güzergahındaki arsaların çok pahalı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:


"Buralara yatırımcı iş adamları tarafından lokanta, dinlenme tesisleri ya da otel yapımı için talepler oluyor ancak bölge halkı fiyatların daha da artacağı inancıyla kendilerine verilen teklifi kabul etmiyor. Bütün arsa sahiplerine sesleniyorum. İlçemize gelecek özel yatırımcılarının önünü açmak için fiyatları biraz düşürün. Aksi durumda yatırımcıları kaçırmış olacağız."


Talip Şen, arsa fiyatlarının yanı sıra ilçedeki konut fiyatlarının da arttığına dikkati çekerek, daha önce site içinde 200 liradan alıcı bulan dairelerin artık 350-400 liradan satışa sunulduğunu dile getirdi.




AA




Haber Diriliş Postası Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu'nun en küçük ilçesi olan Gülyalı'ya ilgiye artırdı.Temeli 2011'de atılan Türkiye'nin önemli prestij projelerinden Ordu-Giresun Havalimanı, 22 Mayıs 2015'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla hizmete açıldı.


Deniz doldurularak inşa edilmesi bakımından dikkatleri çeken havalimanıyla hareketlenen Gülyalı, ardından birçok yatırıma da ev sahipliği yaparak artık yalnızca balıkçılıkla anılan bir ilçe olmaktan uzaklaştı. 


"3 bin kişilik nüfus hareketi sağlanacak" 


Yılmaz, iş adamı Velittin Küçük tarafından yaptırılan ve 12 milyon liraya mal olacak Gülyalı Turizm Otelcilik Fakültesinin de Ordu Üniversitesine kazandırılacağını ifade ederek, inşaatı süren fakültenin gelecek eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesinin planlandığını, fakültenin açılmasıyla ilçede yaklaşık 3 bin kişilik nüfus hareketi sağlanacağını kaydetti .


Ordu'n un en küçük ilçesi olan Gülyalı'nın son bir yılda kaderinin adeta değiştiğini vurgulayan Yılmaz, "Gülyalı denince akla deniz üzerine kurulan havalimanı geliyor, çikolata park projesi geliyor. Daha önce bu ilçe sadece balıkçılıkla anılırdı. Şimdi devasa projelerle anılıyor. İnşallah Gülyalı değerine değer katacak. Önümüzdeki günlerde yurt dışı uçuşları da başlayacak ve Gülyalı, yabancı turistlerin de en çok uğradığı ilçe olacak." diye konuştu.



Diriliş Postası