28 / 04 / 2024

Ordu kentsel dönüşümde Danıştay kararını bekliyor!

Ordu kentsel dönüşümde Danıştay kararını bekliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'daki kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz; Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Danıştay kararının beklendiğini belirtti.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Habertürk ekranlarında yayınlanan Noyan Doğan'ın sunduğu Bakış programının canlı yayın konuğu oldu. Ordu'da yapımı devam eden ve yapılması planlanan yatırımların son durumu hakkında bilgi verdi. Ordu-Giresun Havalimanı'nın yüzde yüz Türk yapımı bir mühendislik harikası olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Başkan Enver Yılmaz; "Ordu ile Giresun'un İstanbul'la olan bağı çok farklı oldu. Bugün itibarıyla havalimanına 21 uçak iniyor. Havalimanı ile Ordu'da ulaşım sorunu çözüldü. Haziran'dan itibaren İstanbul'a olan sefer sayıları artacak. Yaz aylarının başlangıcıyla birlikte Avrupa seferlerinin başlaması havalimanının kullanım yoğunluğunu artıracak" dedi. 


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2018 yılının Ordu'nun yılı olacağını söyledi. Ordu'da tarım ve sanayi alanlarının geniş olmadığını söyleyen Başkan Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı'yla bölgede turizmin arttığını ve şehrin kimliğinin değiştiğini ifade etti. 


"ÜNYE LİMANI YATIRIM PROGRAMINA ALINIYOR" 

Programda masaya yatırılan Ünye Limanı'nın yatırım programına girme aşamasında olduğunun müjdesini veren Başkan Enver Yılmaz; "Ünye Limanı bu yıl olmadı. Gelecek yıl yatırım programına alınırsa Türkiye bu sahil boyunda, İstanbul ve Bandırma Limanı'ndan sonra Samsun ve Trabzon Limanı'ndan daha fizibıl bir limana kavuşmuş olur" diye konuştu. 


"TEDES MEDENİYETİN GEREĞİDİR"

 Bir süre önce ulusal basının da gündeminden düşmeyen TEDES sistemi programda konuşulan konulardan biri oldu. Sisteme geçildikten sonra ölümlü ve yaralanmalı kazaların önüne geçildiğine dikkat çekerek bu sistemin medeniyetin gereği olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, birçok ilin Ordu'da uygulamaya giren TEDES'le ilgili kendilerinden bilgi alışverişinde bulunduğunu, gelecekte her yerde bu sistemin uygulanacağını söyledi. 


"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DANIŞTAY KARARI BEKLENİYOR" 

Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesinde açılan davaların yürütmeyi durduğunu, bunun da projede sıkıntıya yol açtığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz; "Danıştay kararının bitmesini beklemek zorundayız. Bu da bizim uygulayacağımız projelerin hayata geçmesinde zaman kaybına neden olacaktır" dedi. 



Ordu Olay Gazetesi



Haber Ordu Güncel Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Habertürk ekranlarında yayınlanan Noyan Doğan’ın sunduğu Bakış programının canlı yayın konuğu oldu. Ordu’da yapımı devam eden ve yapılması planlanan yatırımların son durumu hakkında bilgi verdi.

 

 “HAVALİMANI ORDU’DA ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZDÜ”

 

Ordu-Giresun Havalimanı’nın yüzde yüz Türk yapımı bir mühendislik harikası olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Başkan Enver Yılmaz; “Ordu ile Giresun’un İstanbul’la olan bağı çok farklı oldu. Bugün itibarıyla havalimanına 21 uçak iniyor. Havalimanı ile Ordu’da ulaşım sorunu çözüldü. Haziran’dan itibaren İstanbul’a olan sefer sayıları artacak. Yaz aylarının başlangıcıyla birlikte Avrupa seferlerinin başlaması havalimanının kullanım yoğunluğunu artıracak” dedi.

 

Ordu’da tarım ve sanayi alanlarının geniş olmadığını söyleyen Başkan Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı’yla bölgede turizmin arttığını ve şehrin kimliğinin değiştiğini ifade etti.

 

“ÜNYE LİMANI YATIRIM PROGRAMINA ALINIYOR”

 

Programda masaya yatırılan Ünye Limanı’nın yatırım programına girme aşamasında olduğunun müjdesini veren Başkan Enver Yılmaz; “Ünye Limanı bu yıl olmadı. Gelecek yıl yatırım programına alınırsa Türkiye bu sahil boyunda, İstanbul ve Bandırma Limanı’ndan sonra Samsun ve Trabzon Limanı’ndan daha fizibıl bir limana kavuşmuş olur” diye konuştu.

 

“TEDES MEDENİYETİN GEREĞİDİR”

 

Bir süre önce ulusal basının da gündeminden düşmeyen TEDES sistemi programda konuşulan konulardan biri oldu. Sisteme geçildikten sonra ölümlü ve yaralanmalı kazaların önüne geçildiğine dikkat çekerek bu sistemin medeniyetin gereği olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, birçok ilin Ordu’da uygulamaya giren TEDES’le ilgili kendilerinden bilgi alışverişinde bulunduğunu, gelecekte her yerde bu sistemin uygulanacağını söyledi.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DANIŞTAY KARARI BEKLENİYOR”

 

Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde açılan davaların yürütmeyi durduğunu, bunun da projede sıkıntıya yol açtığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz; “Danıştay kararının bitmesini beklemek zorundayız. Bu da bizim uygulayacağımız projelerin hayata geçmesinde zaman kaybına neden olacaktır” dedi.

 

 “ÜCRETSİZ İNTERNET ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK BİR UYGULAMA”

 

İnternet ağı en geniş ilin Ordu olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Ordu’da ayda 1 milyona yakın ücretsiz internet kullanıcısı var. Bu çalışma tüm ülkeye örnek olacak bir uygulama” diye konuştu.

 

Konuşmasını 301 madencinin şehit olduğu Soma faciasını hayırla yâd ederek noktalayan Başkan Enver Yılmaz; “Biz Ordu ili olarak her zaman şehit ailelerimizin yanındayız. Şehit aileleri bizlere birer emanettir” şeklinde konuştu.


Ordu Güncel Gazetesi


Geri Dön