13 / 05 / 2024

Ordu Perşembe'ye hastane mi yoksa otel mi yapılacak

Ordu Perşembe'ye hastane mi yoksa otel mi yapılacak

Perşembe Belediye Başkanı turizm bölgesi ilan edilen alandaki otelin arazisini satın alan iş adamı için ilçeye gelen Sağlık Bakanı Akdağa akrabalığa dayanarak lobi yaptı



Sağlık Bakanı Akdağa akrabalığa dayanarak lobi yaptı. Ama...

Perşembe Belediye Başkanı turizm bölgesi ilan edilen alandaki otelin arazisini satın alan iş adamı için ilçeye gelen Sağlık Bakanı Akdağa akrabalığa dayanarak lobi yaptı. Ancak Bakan Hastane hayırlı olsun pankartı altında kendisinden izin isteyen başkana, Sen oraya otel yap, hastaneye ihtiyaç da izin de yok dedi

Ordunun 9 bin nüfuslu Perşembe ilçesi 3 yıldır yapılması planlanan özel hastanenin hayaliyle yanıp, tutuşuyordu. 6 bin metrekarelik alana kurulması planlanan 250 yatak kapasiteli özel hastane, ilçeyi canlandıracak, herkesin yüzünü güldürecekti. Ancak Perşembelilerin hayalleri, Sağlık Bakanı Recep Akdağın ilçeyi ziyareti sırasında suya düştü. Karadenizin fındık, balık ve kivisiyle meşhur ilçesine ziyarete gelen ve eşi de Perşembeli olan Akdağdan Özel hastaneye izin verilmiyor, otel yapın deyince, AK Partili Belediye Başkanı Selami Çarkçı hayal kırıklığına uğradı!

Hastane ilçeyi uçurur

Azmi Ofluoğluyla özel hastane projesi için defalarca görüştüğünü belirten Çarkçı, Azmi Bey, Karadenizli ve bu projenin hayata geçmesini çok istiyor. Prejenin yapılacağı arazi denize sıfır ve Karadeniz otoyoluna bitişik. Bir tarafından da dere akıyor. Harabe halindeki eski Vona Otel binası arazi içinde yeralıyor. Otel binasını 49 yıllığına Azmi Beye tahsis ettik. Yanılmıyorsam projede otelin olduğu, bina konuk evi olarak düşünülüyor. Bölgesel hastane projesi Perşembe için çok önemli. İlçemizi ekonomik anlamda uçurur. Yüzlerce hemşehrimiz hastanede çalışacak. Trabzon, Rize, Samsun hatta Rusyadan hastalar Perşembeye akın edecek. Böylelikle ilçemiz kalkınacak diye konuştu.

Azmi Bey 3 milyon lira harcadı

Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, projenin Universal Hospitals Groupa ait olduğu belirterek şunları anlattı, Alman Hastanesinin sahibi Azmi Ofluoğlu, arsa bedeli, temel ve proje etüdleri gibi çalışmalar için şu ana kadar 3 milyon lira masraf etti. Azmi Bey, 2008 yılında Vona Otelin de bulunduğu 13 dönümlük araziyi satın aldı. 250 yatak kapasiteli, içinde her bölümün olduğu bir hastane kurmak için büyük bir proje hazırlandı. Yasal izinler bir türlü alınamadı. Sağlık Bakanımız Recep Akdağa durumu anlattım. Ancak Recep Bey, özel hastanelerin ruhsatlarının durdurulduğunu ve bekleyen onlarca proje olduğunu söyleyerek, hastane yerine otel yapılmasını önerdi.

Eşlerimiz amca çocukları

Perşembede acil durumlar için 20 yatak kapasiteli sağlık tesisi bulunuyor. Zaten Ordu merkeze 12 kilometre mesafedeyiz. Ağır hastalarımızı Ordu merkeze sevk ediyoruz. 9 bin nüfusumuz var. Recep Beyin eşiyle, benim eşim amca çocukları. Proje konusunda ısrar edince Sen oraya otel yaptır. Şahane bir otel olsun. Bir müteşebbis yer yapacak, özel teşebbüs kazanacak. Onun işi, senin işin benim işim değil yani. Sen oraya otel yaptır. Şahane bir otel olsun dedi. Biz yılmadan bölgesel hastane için girişimde bulunmaya devam edeceğiz.
Vatan/Mert İNAN


Geri Dön