27 / 04 / 2024

Ordu, sahil düzenleme çalışmalarıyla cazibe merkezi olacak!

Ordu, sahil düzenleme çalışmalarıyla cazibe merkezi olacak!

Ordu Rüsumat Parkı Sahil ve Rıhtım Peyzaj Düzenleme Projesi kapsamındaki çalışmalar son sürat devam ediyor.




Ordu Rüsumat Parkı Sahil ve Rıhtım Peyzaj Düzenleme Projesi kapsamındaki çalışmalar devam ediyor. Yeni projeyle birlikte genişletilen rıhtım iskelesi ile İlk Adım Anıtı arasında kalan bölgede sürdürülen çalışmalar dâhilinde bisiklet ve koşu yolu asfaltlanırken, yaklaşık 9 bin 500 metrekare taş döşemesi de yapıldı.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projenin aralıksız sürdürüldüğünün belirterek, “Hayata geçirdiğimiz yatırımlarla birlikte Ordu sahillerinde değişim ve dönüşüm devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz, ilimizi cazibe merkezi hâline getirmek için önemli projeleri hayata geçiriyor ” dedi.


Başkan Yılmaz konuyla ilgili olarak, “Projemiz tamamlandığında alanda 2 şeritli bisiklet yolu, 3 şeritli koşu yolu, kordon dolaşım alanı ve merpen oturma basamakları; dinlenme, oturma ve fonksiyon bandını içeren ağaç altı oturma birimleri, bisiklet parkı, sergi alanı, çocuk oyun alanı ve spor alanı yer alacak” diye konuştu.

 
ORTAYA SOSYAL BİR YAŞAM ALANI ÇIKACAK

 

Başkan Enver Yılmaz, proje kapsamında önemli bir mesafe katettiklerini ve şehir insanının rahat nefes alabileceği sosyal bir yaşam alanı oluşturmak istediklerini dile getirerek, “Asfalt dökümü tamamlanan koşu yolu ve bisiklet yolu kısa süre içerisinde boyanacak. Yolun yaklaşık 9 bin 500 metrekare taş döşemesi yapıldı. Denizden 90 m içeride kurulumu yapılan yeni çelik konstrüksiyon iskelede ışıklandırma ve su altı aydınlatmalar tamamlandı ve denemeler devam ediyor. Kıyı boyunca yerleştirilecek yumurta görünümlü taş oturma grupları bu hafta gelecek ve yerlerine monte edilecek. Denize bakan kısımda oluşturacağımız seyir birimlerinin (3 basamaklı niş) ve terasın imalatı ise sürüyor” diye konuştu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön