01 / 05 / 2024

Ordu ve Giresun'da yaylalara helitaksi turları düzenlenecek!

Ordu ve Giresun'da yaylalara helitaksi turları düzenlenecek!

Karadeniz'de yayla turizminin geliştirilmesi amacıyla Ordu ve Giresun'da yaylalara helitaksi turları düzenlenecek. Ordu'nun Perşembe, Çambaşı ve Giresun'un Kümbet yaylalarını helitaksi ile havadan inceleyen Çiftçi ve Karahan, yetkililerden bilgi aldı..





Karadeniz'de yayla turizminin geliştirilmesi amacıyla Ordu ve Giresun'da yaylalara helitaksi turları düzenlenecek. 


Çalışma kapsamında Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve Giresun Valisi Hasan Karahan özel bir firmaya ait helitaksi ile her iki ilde bulunan bazı yaylalarda havadan incelemelerde bulundu.


Ordu'nun Perşembe, Çambaşı ve Giresun'un Kümbet yaylalarını helitaksi ile havadan inceleyen Çiftçi ve Karahan, yetkililerden bilgi aldı.


İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, amaçlarının Karadeniz'in güzelliklerini bütün dünayadan gelen insanlarla paylaşmak olduğunu söyledi.


Yaylalara hızlı ulaşımın önemine değinen Vali Çiftçi, şöyle konuştu:


"Heliktaksi ile sağlanacak bu ulaşım tabi ki belli bir gelire hitap edecektir. Ama öyle insanlar var ki zaman onlar için çok önemli. Helitaksi ile Çambaşı, Perşembe ve Kümbet yaylalarına ulaşım 15 dakikada sağlanıyor. Ayrıca o yolların sıkıntısını çekmiyorsunuz. Bütün etkinliklerinizi yaparak akşam yine aynı kolaylıkla dönüyorsunuz. İşte biz bunu vatandaşlarımıza yaşatmayı arzu ediyoruz. Şimdi helitaksimiz geldi, sanıyorum arkadaşlar bir turizm firması ile anlaşarak faaliyete başlayacaklar."


- "İki il bu işi kaldırır"


Vali Çiftçi, turları düzenleyecek firma yetkililerine teşekkür ederek, "Ordu ve Giresun illerimiz bu işi kaldırır. Ben firmamıza, pilot arkadaşlara buraya gelerek, böyle bir faaliyete başladıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah bu işin devamı gelir. Her iki ilimize de hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön