27 / 04 / 2024

Ordu'da kentsel dönüşümde kimse mağdur edilmeyecek!

Ordu'da kentsel dönüşümde kimse mağdur edilmeyecek!

Enver Yılmaz, kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kentsel dönüşümle mülk ve arsa sahibi arkadaşlar mağdur edilmeyecek. Evi ve arsası daha da değer kazanacak" dedi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kentsel dönüşümle mülk ve arsa sahibi arkadaşlar mağdur edilmeyecek. Evi ve arsası daha da değer kazanacak" dedi. 

Mayıs Ayı ile birlikte 80 milyon lira civarında bir paranın kamulaştırma adına Ordu piyasasına gireceğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz şunları söyledi; 


CUMHURİYET MEYDANI Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde kentsel dönüşümler ile birlikte Allah izin verirse Mayıs ayına kadar Ordu ilimize sokmayı planladığımız nakit fiyat 80 milyon lira civarında. Fatsa ilçemizde Cumhuriyet Meydanındaki beş tane binanın sadece kamulaştırma parası 18 milyon lira. 18 milyon lirayı ne Fatsa Belediyesi kamulaştırabilir ne de Büyiikşehir Belediyesi olarak biz bu dönemde parayı bulup kaynaklarımızı oraya aktaramazdık. Ama hükümetimizin kentsel dönüşüm formülü ile birlikte inşallah büyük beş binayı yıkmak sureti ile Allah izin verirse Fatsa'mızın yıllardır beklediği Cumhuriyet Meydanı projemizi gerçekleştirmiş olacağız. Fatsa ilçemize hayırlı uğurlu olsun. 


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentte devam eden kentsel dönüşüme dair, "Evi ve arsası daha da değer kazanacak" dedi 


FATSA PROJELERİ 


İkinci kentsel dönüşüm alanımızı ise Fatsa'da Evkaf Mahallesi olarak bildiğimiz, şuanda stadyumun içerisinde bulunduğu devlet hastanesinin alt tarafında kalan o alan. Tam 500 dönümlük bir arazi. 


Bu 500 dönümlük arazi de eski virane binaları stadyumda dahil olmak üzere yıkıp kamulaştırmasını yine devletimize yaptırmak sureti ile bir kentsel dönüşüm ve konut alanı oluşturacağız. Buna yönelik kamuoyundan şöyle bir beklenti var; Kentsel dönüşüm ile ilgili Belediye Başkanı hükümet ile gayet uyumlu bir şekilde çalışıyor. Ordu'da iki, Fatsa'da iki, Ünye'de ikişer yer olmak üzere toplam 1200- 1300 dönüm alan açacağını söylüyor fakat projeler hakkında kimsenin bilgisi yok diyorlar. Şu anda biz alanı belirliyoruz, önce alan çıkacak. Alan neresi Evkaf Mahallesi 500 dönüm. Evkaf mahallesine uygulanacak proje Bakanlar Kurulunun kentsel dönüşüm kararından sonra oluşturulacak projedir. Bu projede Kamuoyu ile paylaşılacak. Şunu söylüyorum buradaki arkadaşlarımız mülk sahipleri burada yeri olan arsası olan arkadaşlarımız sizler mağdur edilmeyeceksiniz. 


EV DEĞERLENECEK 


Eviniz varsa biliniz ki daha değerli olacak, arsanız varsa arsanız daha değerli olacak. Ortada bir mağduriyet söz konusu olmayacak biz büyükşehir belediyesi olarak bu sürecinden başından itibaren şevki idaresinin koordinasyonunu sağlayacak. Kentsel dönüşümlerle, yolu ile, suyu ile gelişmiş bir Ordu bizim söz verdiğimiz bir Ordudur


Dokuz Sütun


Geri Dön