Kent Haberleri

Ordu'da sağanak yağış 62 iş yeri ve 1 eve zarar verdi!

Ordu Kumru ilçesinde dün etkili olan sağanak sonrası hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede hayatın normale dönmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

         

Dün geceden bu yana yaklaşık 50 ekibin şiddetli yağışın zarar verdiği mahalle ve sokaklar üzerinde aralıksız çalıştığını ifade eden Özkan, vatandaşlarla işbirliği içinde çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

         

Özkan, şunları kaydetti:

         

''Dün ilçemizde metrekareye düşen yağmurun beklenenden daha fazla olması sonucu derelerimiz taşmış ve bazı mahalle ile sokak üzerinde yer alan başta dükkanlar ve araçlar zarar görmüştü. Şiddetli yağışın kesilmesinin ardından hemen çalışmalara başlanmıştı. Dün geceden bu yana ekiplerin aralıksız çalışması sonucu çok ciddi bir yol kat edildi. İlçede hasar tespit çalışmaları devam ediyor, ilk belirlemelere göre 62 iş yeri, 1 ev ve 15 araç zarar gördü.''

         

Seralar ile küçükbaş hayvanlar ve tarım arazilerinin de yağıştan etkilendiğini dile getiren Özkan, ''Zarar gören dükkanlardaki sular tahliye edilmiş durumda. Temizlik çalışmaları ise tamamlanma aşamasına geldi. İlçede trafik de normale döndü. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayarak yeniden ilçemizin eski haline dönmesi için uğraş vereceğiz'' ifadelerini kullandı.


AA