29 / 04 / 2024

Ordu'daki fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası hasar gördü! 

Ordu'daki fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası hasar gördü! 

Ordu'da dün akşam başlayan, bugün de etkisini sürdüren fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası zarar gördü. Binaların çatı ve dış mantolamalarının hasar gördüğü belirtildi...



Ordu'da dün geceden itibaren etkili olan fırtına bazı ilçelerdeki binalarda hasara yol açtı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şehirde fırtınanın dün akşam saatlerinde başladığı ve bugün de şiddetle devam ettiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaşanan fırtına sebebiyle Vali Seddar Yavuz'un direktifleri doğrultusunda İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi toplandı ve çalışmalara başladı. Valilikten yapılan açıklamada, fırtınanın sebep olduğu hasar da açıklandı.

Açıklamada, saat 16:30 itibarıyla yapılan tespitlere göre, kuvvetli fırtına sebebiyle 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binasının çatı ve dış mantolamalarının hasar gördüğü açıklanarak, şunlar aktarıldı:

"688 trafoda enerji sağlanamamaktadır. 130 elektrik iletim direği yıkılmıştır. 301 mahallede enerji kesintisi mevcuttur. Meydana gelen elektrik arızalarına 67 farklı ekip tarafından müdahale edilmektedir. Resmi bina ve konutlarda meydana gelen hasarları tespit etmek üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından oluşturulan teknik ekiplerle 7 Şubat Cuma günü itibarıyla çalışmalara başlanacaktır. Meydana gelen fırtına ve rüzgardan dolayı herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmamıştır."

Ordu'daki fırtına binanın çatısını uçurdu!


Geri Dön