Kent Haberleri

Ordu'ya dünya standartlarında yol!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam etmesi ile Ordu ilinde yaşanan değişim ve dönüşüm devam ediyor.


Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam etmesi ile Ordu ilinde yaşanan değişim ve dönüşüm devam ediyor.

 

Geride kalan 2 yılı aşkın sürede Ordu’nun her ilçesinde yatırımlarına aralıksız devam eden, özellikle halkın en büyük beklentilerinden olan yol konusunda yaptığı çalışmalarla Türkiye’de örnek gösterilen Ordu Büyükşehir Belediyesi, hedeflediği 1.300 km’lik sıcak asfaltın yapımında hız kesmeden ilerliyor.

 

DEV YATIRIM MEYVELERİNİ VERİYOR

 

Fındık hasat sezonu, ardından 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte yaz döneminin sonuna geldiğimiz bu günlerde gurbetten gelen Orduluların uzun tatil dönüşü hız kazandı. Geçmişte, evlerine ulaşım konusunda sorunlar yaşayan Ordulu vatandaşlar, bugün ise ilçelerin ana ve bağlantı yolları ile mahalle yollarında asfaltla ilgili sürdürülen dev yatırımlarla bölgelerindeki değişimi daha çok fark ediyor.  Uluslararası standartlarda hizmete sunulan yeni yollarla birlikte ulaşımdaki konforu doyasıya yaşayan Ordulular, yapılan yatırımlar için başta Başkan Enver Yılmaz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor.

 

BÜYÜKŞEHİR ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYOR

 

Ordu’nun merkez ilçesi Altınordu’da, alternatif yolların yapılmasıyla birlikte şehir içi trafiği de rahatlamaya başladı. Kurban Bayramı’nda günlük ortalama 127 bin aracın geçtiği ve çalışmaları devam eden çevre yolunun hizmete girmemesi nedeniyle Ordu sahil yolunda zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşanırken Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin ana ve ara arterlerinde alternatif çözümler üretmeye devam ediyor. Birçok bağlantı yolu ve caddede çalışma yürüten Büyükşehir, Kıbrıs Caddesi, Arif Hikmet Onat Caddesi, Kazım Türkmen Caddesi, Çelebioğlu Caddesi ve Karapınar 1010 no’lu sokakta önemli çalışmalar yürütüyor.

 

KIBRIS CADDESİ’NDE YOL YAPIMI TAMAMLANDI

 

Karşıyaka Mahallesi’nin önemli ulaşım arteri olan ve toplam uzunluğu 900 metreyi bulan Kıbrıs Caddesi’nin kazı dolgu, alt temel ve sıcak asfalt yapım çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, cadde üzerinde hâlen baskı beton kaldırım ve kavşak düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Sahil yoluna alternatif şehir içi trafiğini oldukça rahatlatan bu güzergâhla birlikte Altınordu’da yaşayanlar, önemli bir alternatif yola da kavuşmuş oldu.

 

ARİF HİKMET ONAT CADDESİ - ULUBEY YOLU BAĞLANTISI TRAFİKTE BÜYÜK RAHATLAMA SAĞLADI

 

Altınordu ilçesinin önemli arterlerinden biri olan yolun Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanmasıyla birlikte Ulubey karayolundan Cumhuriyet Mahallesi mevkiine kadar trafikte önemli bir rahatlama sağlanarak, Atatürk Bulvarı’nın trafik yükü azaltıldı. Toplam uzunluğu 300 metreyi bulan bölünmüş yolun parke söküm işleri, kazı dolgu çalışmaları, alt temel ve sıcak asfalt çalışmaları tamamlanarak caddenin genişliğine uygun bir de köprü projelendirildi. Köprünün yapımına yakın zamanda başlanacağı kaydedildi.

 

KAZIM TÜRKMEN CADDESİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

Kazım Türkmen Caddesi’nin 1 km’lik kısmında sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 3 km’lik bölümünde ise onarım (yol genişletme) çalışmalarına devam ediyor. Onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte altyapı ve sıcak asfalt çalışmalarına başlayacak Büyükşehir, proje kapsamında Atatürk Bulvarı’ndaki trafik yoğunluğunun azaltılmasını amaçlıyor.

 

MEHMETÇİK BULVARI-SOYA CADDESİ-İBRAHİM FIRTINA BULVARI SİL BAŞTAN

 

Toplam uzunluğu 4,3 km olan güzergâhta gerçekleştirdiği menfez imalatıyla yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, altyapının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt çalışmalarına başlayacak. Daha sonra ise kaldırım ve çevre düzenlemesi yaparak bölgenin estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayacak Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmada da Atatürk Bulvarı’ndaki trafik yoğunluğunun azaltılmasını amaçlıyor.

 
ÇELEBİOĞLU CADDESİ-ÇEVREYOLU-OTOGAR BAĞLANTISINDA ÇALIŞMA BAŞLADI

 

Büyükşehir Belediyesi’nce Altınordu ilçesinin önemli ulaşım arterlerinden ve toplam uzunluğu 1,5 km olan güzergâhta Arif Hikmet Onat Caddesi-Çelebioğlu Caddesi-Karşıyaka Bulvarı-Muhsin Tercan Caddesi hattı ile Ordu-Ulubey karayoluyla Ordu-Giresun karayolu birbirine bağlanırken; Çelebioğlu Caddesi, çevre yolu ve otogar alanının ulaşımı da gerçekleşmiş oluyor.

 

Çelebioğlu Caddesi’nde tesviye (yeni yol açma) ve onarım (yol genişletme) çalışmalarına başlayan Büyükşehir, şimdiye kadar 1,5 km’lik kısımda onarım ve yeni yol açma işlemlerini tamamladı. Caddede hâlihazır kazı dolgu çalışmalarına ise devam ediliyor.

 

KARAPINAR 1010 NO’LU SOKAKTA 1. ETAP DEVAM EDİYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesin’ce, Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’nde bulunan ve 2. Sanayi Bölgesi ile Altınordu-Ulubey karayolu bağlantısı arasında ulaşımı önemli ölçüde kolaylaştıracak 1010 no’lu sokakta asfalt öncesi alt temel çalışmalarının 1. etabına da başlandı.



Ordu Büyükşehir Belediyesi