27 / 04 / 2024

Organik tarım yapan 2 bin 500 üreticiye destek sağlanacak

Organik tarım yapan 2 bin 500 üreticiye destek sağlanacak

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, gelecek sene organik tarım faaliyetleri kapsamında 2 bin 500 üreticiye destek sağlayacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



DOKAP'ın 2024 Yılı Performans Programı'ndan verilerine göre, Başkanlık, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması amacı ile kaynakları etkin ve verimli kullanarak, yenilikçi çevre, insan odaklı programlar hazırlayıp koordine etmeyi, uygulamayı, izlemeyi ve değerlendirmeyi misyon edinerek faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Bu süreçte gelecek sene, kurum, bölgesel kalkınmanın hızlandırılması amacı ile sorumluluk sahasındaki (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Rize, Artvin, Bayburt, Tokat, Çorum, Amasya) illerde yürütülecek yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi ile yenilikçi destek programlarının tasarlanması ve uygulanması görevlerini gerçekleştirecek.

Başkanlık, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 2024 yılında turizm alanında 10 proje gerçekleştirmek hedefleniyor. DOKAP, bölgenin bitkisel üretim altyapısının geliştirilmesi için de projelere destek sağlayacak. Bu kapsamda gelecek yıl bölgenin bitkisel üretim altyapısının geliştirilmesi amacıyla 45 projeye destek verilmesi isteniyor. Gübre alanında da desteklerin sağlandığı bölgede, 200 ton organik gübre desteği verilmesi hedeflenmekte.

Başkanlıkça gelecek yıl 3 organik ürünün desteklenmesi planlanırken bu alanda 2 bin 500 üreticiye destek sağlanması hedefleniyor. DOKAP'ın kapsadığı illerin gayrisafi yurtiçi hasılasındaki artışın ise gelecek yıl yüzde 19'a ulaşması bekleniyor.

Organik tarım yapan 2 bin 500 üreticiye destek sağlanacak

BÖLGESEL KALKINMA İÇİN KAYNAK AYRILDI

Başkanlık, 2024'te "bölgesel ekonomik kalkınma faaliyetleri" kapsamında tarım-bitkisel üretim sektöründe kırsal gelir kaynaklarının araştırılarak çeşitlendirilmesi ve bölgenin geçim kaynağı olan tarım ürünlerinin iyileştirilmesi için çalışacak.

Tarım ve hayvancılık sektöründe hayvansal ürünlerin yenilikçi teknolojilerle veriminin artırılması ve bu alana destek verilmesi, küçük ölçekli tarımsal sulama projeleriyle bölgedeki su ihtiyacı olan alanların ihtiyaçlarının karşılanması için faaliyette bulunacak Başkanlık, tarımsal araştırmalar alanında projeler uygulayarak hem bölgenin hem de bölge halkının ekonomik olarak kalkındırılmasına yönelik faaliyetler yürütecek.

Bu kapsamda DOKAP'a 2024 senesinde  "bölgesel ekonomik kalkınma faaliyetleri" için 360 milyon 562 bin lira, "bölgesel kültür ve turizmin geliştirilmesi ile çevrenin korunması" için 318 milyon 487 bin lira, bölgesel sosyal kalkınma faaliyetleri için de 20 milyon 95 bin lira olmak üzere toplam 699 milyon 144 bin lira bütçe ayrıldığı kaydedildi.

Çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için 45 milyon lira hibe!

Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere 16 bin TL ödeme yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere müjdeli haber! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplarda! Hemen bakın

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destek ödemesi tutarları belli oldu! Sakın kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön