29 / 04 / 2024

Orhaneli Maden Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor!

Orhaneli Maden Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor!

Orhaneli Maden Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Maden Üreticileri ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) tarafından Sheraton Otelde düzenlenen toplantıda Orhaneli'ye kurulacak olan 'Maden Organize Sanayi Bölgesi' durumu masaya yatırıldı.



 

Orhaneli tarihinin en büyük iş ve istihdam yatırımı olan 'Maden Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için başlatılan süreç hızla ilerliyor. 


Maden Üreticileri ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) tarafından Sheraton Otelde düzenlenen toplantıda Orhaneli'ye kurulacak olan 'Maden Organize Sanayi Bölgesi' durumu masaya yatırıldı. 


Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin, Orhaneli Belediye başkanı İrfan Tatlıoğlu, MADSİAD Başkanı Erol Efendi oğlu ve 100' e yakın maden işletmesi sahibi ve yöneticileri katıldı. 

EN ÇEVRECİ OSB OLACAK MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, "Türkiye'nin ilk maden organize sanayi bölgesini Bursa'nın Orhaneli ilçesine kuracaklarını, Maden OSB sayesinde maden ocaklarından çıkarılan tüm rezervleri işleme kapasitesine de sahip olacaklarını, yeni teknoloji ile Türkiye'nin en çevreci OSB'nin Orhaneli de olacağını açıkladı. Efendioğlu "Orhaneli ilçesi maden rezervi yönünden Türkiye deki en büyük kapasiteye sahip ilçelerden biri. Bu rezervlerin değerlendirilmesi, yöre halkının bu kaynaklardan yararlanması, yörede iş imkanlarının artırılması için 6 ay önce Sayın Başkan İrfan Tatlıoğlu ile görüştük. Biz sanayici boyutunu, Tatlıoğlu'da bürokratik boyutunu oldukça hızlı bir şekilde ilerletti. Artık Bismillah deyip işe koyulacağız "dedi. 


Tıpkı Orhaneli Devlet Hastanesinde olduğu gibi, yine Türkiye'ye örnek olacak bir proje. İlk kez Orhaneli de yapılacak. Sanayici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Daha proje aşamasında 22 firma gelip, burada fabrika kurmak istediklerini bize ilettiler. Sanırım bu talepler daha da artacak. 2500-3000 işçi kapasitesi ile sadece Orhaneli değil, Keleş, B.Orhan ve Harmancık halkı da artık kendi yurdunda, kendi köyünde oturarak iş sahibi olacak. Bu örnek proje ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Fikri Işık özel olarak ilgileniyor. Kendisine buradan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 


"BURSA'NIN YÜZAKI OLACAK"

 AK Parti Bursa Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin "Bu proje sadece Orhaneli ve Dağ Yöresi'nin değil, Bursa'nın yüzakı bir proje olacak. Sayın Bakanım ve müsteşarımızla görüştüm. 

Bu hedef proje için tam destek veriyorlar. Orhaneli ve Büyükşehir belediyeleri bu işin içinde olacağı için hızla yol alacağız. Hatta projenin daha hızlı zamanda yapılması için  TOKİ  ile işbirliğine gidebiliriz. Gerek ben, gerek diğer milletvekili arkadaşlarım bu güzide ve özel yatırım için her türlü desteği vereceğiz. Maden OSB Orhaneli'ye, Bursa'mıza ve ülkemize hayırlı olsun" dedi. 


Bursa Hayat


Geri Dön