27 / 04 / 2024

Orhangazi Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Orhangazi Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Orhangazi'de geçtiğimiz yıl yapımına başlanan İznik Gölü ile Karsak deresinin başladığı noktada inşa edilen Arıtma Tesisi'nde sona gelindi.



Orhangazi'de geçtiğimiz yıl yapımına başlanan İznik Gölü ile Karsak deresinin başladığı noktada inşa edilen Arıtma Tesisi'nde geri sayım başladı. 43 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesis faaliyete girdiğinde Orhangazi'nin atık sularının bırakıldığı Karsak deresi ve derenin aktığı Gemlik Körfezi tertemiz bir görünüme kavuşacak. 


Arıtma tesisi inşaatı İznik Gölü pompa istasyonu yakınındaki Orhangazi Belediyesi'ne ait 43 bin m3'lük bir arsa üzerine yapıldı. Gölden başlayıp Gemlik Körfezi'ne kadar uzanan Karsak deresine hemen bitişik bir alan olan arsada inşa edilen biyolojik arıtma tesisi inşaatında yoğun çalışma devam ediyor. 


Arıtma tesisini ziyaret eden Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Çağlayan, "Arıtma tesisinde çalışmalar son aşamaya geldi. Çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Bir yandan da su alman havuzların durumu ölçülüyor" dedi. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön