Kim Kimdir?

Orhun Köstem kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Kordsa Teknik Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Orhun Köstem kimdir? Kaç yaşında? Cevdet Alemdar daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Orhun Köstem'in eğitim hayatı nasıldı?Arkasınan aynı üniversitede MBA ve Bilgi Üniversitesi’nde Finans ve Şirketler Hukuku üstüne yüksek lisans programlarını bitirmiştir

Eğitim Hayatı

Orhun Köstem, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde eğitimini tamamlayarak 1991 senesinde mezun oldu. Arkasınan aynı üniversitede MBA ve Bilgi Üniversitesi’nde Finans ve Şirketler Hukuku üstüne yüksek lisans programlarını bitirmiştir.

Hangi görevlerde bulundu?

Orhun Köstem 1994 senesinde katıldığı Anadolu Grubu'nda 2008 senesine dek çeşitli yönetim pozisyonlarında vazife yapmıştır. 2008 senesinde Efes Breweries International şirketinde CFO konumuna getirilen Orhun Köstem, 2009 senesinde Anadolu Grubu Kurumsal Finans Koordinatörü olarak vazife yapmıştır.

Kariyerini Coca-Cola İçecek’te idame etmiş, 2010-2016 seneleri içinde Coca-Cola İçecek CFO pozisyonunda, 2017-2018 seneleri içinde Coca-Cola İçecek Orta Doğu ve Pakistan’dan mesul Bölge Direktörü olarak iş yapmıştır.  2019-2021 seneleri arasında Anadolu Efes şirketinde CFO konumunda vazife yapmıştır.

Orhun Köstem kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Görevleri

 Orhun Köstem, 1 Temmuz 2021 itibari ile Sabancı Holding Finans Grup Başkanlığı vazifesini idame ettirmektedir. Ayrıca, Carrefoursa firmasında Yönetim Kurulu'nda Başkanlık vazifesi, Sabancı İklim Teknolojileri şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili; Akbank, Kordsa, Cimsa Sabanci Cement BV, Enerjisa Enerji ve Enerjisa imalat şirketlerinde ise Yönetim Kurulu Üyeliği vazifelerini yapmaktadır.

Orhun Köstem 2009 senesinde yayınlanan “Sermaye Piyasalarına Açılan Pencere: A’dan Z’ye Halka Açılma ve Yatırımcı İlişkileri” adlı kitabın üç yazarından biridir. 2016, 2019, 2020 ve 2021 senelerinde DataExpert iş birliğiyle BMI Business School aracılığı ile devam ettirilen araştırmada “Türkiye’nin En etkili 50 Finans Yöneticisi” içinde gösterilmiştir.

2011 ve 2013 senelerinde Thomson Reuters Extel aracılığı ile tertiplenen Türkiye Yatırımcı İlişkileri Ödülleri bağlamında ve 2020 senesinde Institutional Investor Magazine aracılığı ile “Emerging EMEA Consumer Sector by Sell Side Analysts” alanında Türkiye’nin En İyi CFO’su mükafatına layık görülmüştür. Institutional Investor aracılığı ile 2022 senesinde Emerging EMEA bölgesinde Sanayi sahasında En İyi CFO olurken, C-Suite Series - Fortune CFO 2022 listesinde yerini almıştır. Ayrıca CFA Society ve Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD) CFO ağı üyesidir.