Genel

Orion Group, 2012 yılı sonunda Türkiye'de 560 milyon TL ciro hedefliyor!

N+1 Daruma Kurumsal Finansman firması Orion Holding’e USD 38 MM büyüme finansmanı için ilk USD 20 MM fonlamanın gerçekleştirildiğini açıkladı



ORİON GROUP’A BÜYÜME VE SATIN ALMA FİNANSMANI


N+1 Daruma Kurumsal Finansman firması Orion Holding’e USD 38 MM büyüme finansmanı için ilk USD 20 MM fonlamanın gerçekleştirildiğini açıkladı. 


Outsourcing sektöründe endüstriyel temizlik, güvenlik, endüstriyel catering ( yemek), endüstriyel çamaşır, insan kaynakları, sterilizasyon, teknik hizmetler ve ilaçlama iş kollarında faaliyet gösteren sektörün en önemli oyuncuları arasında yer alan Orion Group’a, Dubai merkezli Gulf Capital tarafından US$ 20 milyon tutarında yapılandırılmış bir finansman ürünü olan mezzanine yatırımı gerçekleştirildi ve başka bir yabancı yatırımcı ile de US$ 18 milyon tutarındaki ikinci parti finansman için, yatırım görüşmeleri de devam etmekte olup bu ay içerisinde tamamlanması beklenmekte olduğu ifade edildi. 


Gulf Capital ve diğer yabancı yatırımcının Orion Group’a toplamda US$ 38 milyon’a varacak olan yatırımları koordineli bir yapıda eş yatırımcı (co-investor) olarak gerçekleşecektir.


N+1 Daruma’nın münhasır danışmanlığında başlayan, yapılandırılan ve sürdürülen tüm satın almalar ve yatırım görüşmeleri sonucunda Orion Group’a yatırım yapan Gulf Capital ise böylece Türkiye’deki ilk yatırımına da imza atmış oldu.


N+1 Daruma’dan yapılan açıklamada “ Orion Group’a yatırımcıların sağladığı kaynak ile Türk outsourcing sektöründeki en iddiali konsolidasyon ve büyüme projelerinden birinin gerçekleşmesi hedefleniyor“ dendi.  Sektörde gerçekleşecek olan konsolidasyon ile Orion Group outsourcing  hizmeti verdiği temizlik, güvenlik, çamaşırhane ve insan kaynakları yönetimi alanlarında çeşitli satın almalar yapıp bünyesine katmak suretiyle sektördeki lider pozisyonu güçlendirecektir. 


2012 yılı sonunda ulaşılacak olan 560 milyon TL’lik konsolide ciro hedefinin arkasında ise  Orion Group’un yeni şirket satın almaları ve organik büyümesi yer almaktadır. 


2012 Haziran ayında temizlik, güvenlik ve insan kaynakları alanında outsourcing hizmeti veren yıllık toplam cirosu 120 milyon TL’yi geçen sektörün önemli oyuncularından birinin satın alınması oldu. 


En son gerçekleşen bu satın alma ile birlikte Orion Group’un toplam personal sayısı 23.000’i geçerken, konsolide bazlı toplam yıllık ciroda 400 milyon TL’ye ulaşmış oldu.  


Orion Group şirketlerini bünyesinde barındıran Orion Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Karaman ise şu açıklamalarda bulundu:


Hedefimizde Türkiye nin en büyük firması olmak vardı. Bunu başardık. Daha da büyüyeceğiz. Hedeflerimiz çok daha yüksek. Ama asıl hedefimiz “ iyi ve kaliteli” bir firma olmak. Türkiye içinde büyüme planına ilaveten, yurt dışında kurumsallığımızı, tecrübemizi kullanarak büyümeyi planladığımız ülkeler var. Somut olarak da bu projeleri hayata geçirdikçe açıklamaları yapacağız.


Orion Group’a sağlanan yabancı yatırımın ve gerçekleşen şirket satın almalarının yapılandırılmasında finansal mühendislik ve danışmanlık hizmeti veren Daruma Kurumsal Finansman’ın Yönetici Ortağı Okan Altuğ ise şu şöyle bir açıklamada bulundu:


Outsourcing sektöründe gerçekleşmiş olan en başarılı konsolidasyon ve büyüme projelerinden biri olarak, son 6 ayda 5 farklı şirketin satın alınarak Orion Group bünyesine katıldık ve toplam cironun 3 kattan fazla büyüyerek Haziran itibariyle yıllık 400 milyon TL‘ye ulaştık. Orion Group olarak temizlik,  güvenlik,  catering  ve çamaşırhane sektörlerinde yeni satın almalar ve organik büyüme için platform işlevi görerek daha da büyüyeceğiz. Büyük, güçlü, hizmet yelpazesi çeşitlendirilmiş, porfesyonel yönetimi güçlü, vizyonu “ Dünya Şirketi olmak” üzere ilerleyen Orion Holding’in orta ve uzun vadeli hedefi  halka arz veya stratejik ortak olacak. Orion Grup bünyesinde büyümüye destek verecek alt yapı, raporlama, finans, yönetim, işletme, firma satın alma süreçlerinin en hızlı şekilde yatırımcılarla ortak bir şekilde daha da mükemmel hale gelmesi ilk ve en önemli amacımızdır.