Genel

Orkide Tekirdağ 'da entegre fabrika kuruyor!

İçeriği zeytinyağı ve fındık yağıyla zenginleştirilen yeni margarinini çıkaran Orkide, Tekirdağ 'da entegre fabrika, Lüleburgaz'da ise toplama ve depolama tesisi ile sektördeki payını hızla artırıyor


Yağ sektörünün lider markası Orkide, hizmete girecek iki yeni tesisi ve yeni ürünleriyle yeni yılda da yatırımlarına devam ediyor. Orkide yağ, teknolojiye, Ar-Ge çalışmalarına ve yeni yatırımlara verdiği önemle pazar payını sürekli artırıyor.

 

İçeriği zeytinyağı ve fındık yağıyla zenginleştirilen yeni margarinini, Türkiye ve dünyada ilk kez tüketiciyle buluşturan Orkide, yalnızca sıvı yağda değil margarinde de iddiasını sürdürüyor. Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, "Margarin alanında dünyadaki en son yenilikleri tesislerinde uygulamaya özen gösteren Orkide, geliştirdiği bu ürün sayesinde tüketicinin margarin konusundaki önyargılarını tamamen yıkmayı amaçlıyor. Orkide Kahvaltı Keyfi Margarin, tüketicisine sağlığı ve lezzeti aynı anda sunmayı hedefliyor. Katma değeri yüksek ürünler geliştirerek global olma yolunda sağlam adımlar atmak kurumsal önceliklerimizin başında geliyor" dedi.


"Rekabet şansı artacak"

2014 yılında iki ayrı tesisi hayata geçirmenin heyecanını taşıdıklarını belirten Ahmet Küçükbay, "Bu yılda yatırımlarımız hız kesmiyor. Tekirdağ'da, Türkiye'de malı üreticiden alıp, işleyerek rafine eden ilk entegre tesisi kurmanın gururunu yaşıyoruz. Üreticiden alınan ürünü, son teknolojiye sahip sistemlerle kırıp yağ elde edeceğiz. Ayçiçeğinden çıkan yüzde 40-45 oranındaki yağdan geriye kalan küspe ile fabrikanın ihtiyacı olan enerjiyi elde edecek büyük ve güçlü bir altyapı kuruldu. Bölgedeki üreticiden sadece ayçiçeği değil, buğday, kanola ve çeltik alımı da yapacak olan yeni tesis, yöredeki çiftçiler için önemli bir seçenek oluşturacak. Lüleburgaz'da 40 dönümlük bir alanda toplama ve depolama tesisi de hazır bulunuyor. Yağ üretiminde dünyanın önde gelen ülkeleri ile rekabet şansımız artacak" diye konuştu. 

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni kurulan zeytinyağı fabrikasının da çalışmalarının hız kazandığını ifade eden Küçükbay, "Zeytinyağında yaptığımız atılımlar çok olumlu sonuçlar veriyor. İhracatta yüzde elli artış sağladık. Yeni yılın ilk çeyreğinde faaliyete girecek zeytinyağı fabrikamız ile ihracattaki atağımız sürecek. Yurtdışında margarinden zeytinyağına, ayçiçek ve mısıryağından endüstriyel ürün grubuna kadar birçok üründe Orkide markamız ile söz sahibiyiz" dedi.


Yeni Asır