Kent Haberleri

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı. Genelgede, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan meteorolojik verilere dayanarak, Türkiye'de bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve artan insan aktivitesi nedeniyle orman yangını riskinin artacağı öngörüldüğü belirtildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle, orman yangınlarından kaynaklanan riskleri azaltmak amacıyla orman alanlarına girişler, özellikle riskli bölgelerde, 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı.

Genelgede, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan meteorolojik verilere dayanarak, Türkiye'de bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve artan insan aktivitesi nedeniyle orman yangını riskinin artacağı öngörüldüğü belirtildi.

Genelgede, geçmiş yıllarda ve son dönemdeki orman yangınlarının çıkış nedenlerine dikkat çekilerek, anız yakma, bahçe temizliği, çöp yakma, tarım faaliyetleri, enerji hatası, piknik ateşi, yıldırım, kasıt, ihmalkarlık gibi faktörlerin rol oynadığı vurgulandı. Bu nedenle, orman yangını riski taşıyan bölgelerde, 31 Ekim 2023 tarihine kadar ateş yakılmasının ve orman alanlarına girişlerin yasaklandığı ifade edildi.

Genelgede, kamp yapmak ve çadır kurmak gibi faaliyetlere sadece kamping işletmeleri tarafından izin verileceği belirtilirken, düğün gibi organizasyonlarda havai fişek ve dilek balonu gibi yanıcı maddelerin kullanılmasına da izin verilmeyeceği bildirildi.

Ayrıca, orman görevlileri, jandarma ve polis ekiplerinin sürekli devriye gezeceği, dron ve diğer izleme araçlarının kullanımının artacağı, büyüme eğiliminde olan ve halkın güvenliğini tehdit eden orman yangınlarının olduğu bölgelere sivil vatandaşların girişinin engelleneceği vurgulandı.

Genelgede, "Aziz milletimizin orman varlığını koruma konusunda hassasiyet göstereceğine ve toplumun desteğini her zaman yanlarında hissedeceklerine inandıklarını" ifade edildi.

"Orman yangınlarının içimizi yakmaması için...."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, orman yangınlarıyla mücadele etmek ve yeşil vatanı korumak için alınan tedbirlere uyulması gerektiğini vurguladı.

Son dakika: Az önce sallandık mı? En son deprem nerede oldu? Az önce deprem mi oldu?
Altında fırtına dinmek bilmiyor! Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün kaç TL? Son dakika altın fiyatları...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! Canlı canlı resmen açıkladı! Bütün emekliler hemen baksın!