30 / 04 / 2024

Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasında dair yönetmelik 28 Şubat 2014 tarihinde 28927 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler bu haberde...



YÖNETMELİK


Orman Genel Müdürlüğünden:


ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE  DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 24/12/1993 tarihli ve 21798 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 22 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Giriş sınavının tarihi, yapılacağı yer, giriş şartları, atama yapılacak kadroların sayısı, sınıfı, dereceleri, sınav konuları ve ilgili diğer hususlar Genel Müdürlük internet sitesinde, Resmî Gazete’de ve Türkiye genelinde yayımlanan tirajı en yüksek ilk beş gazetenin en az birinde duyurulur.”


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (i) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“i) Genel Müdürlüğün görev alanına ilişkin mevzuat,”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Geçici Madde 8 – Bu maddenin yayımlandığı tarihte Genel Müdürlükte orman bölge müdürü, daire başkanı ve daha üst görevlerde görev yapmış olanlar, aylıktan kesme dahil daha ağır disiplin cezası almamış olmaları şartıyla, Genel Müdürün teklifi üzerine Bakan oluruyla Müfettişliğe atanabilirler. Bu şekilde atananlar Genel Müdürlükçe 3 ay süreli hizmet içi eğitime tabi tutulur.”


MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Orman Genel Müdürü yürütür.

 


Geri Dön