İş Fırsatları

Orman Genel Müdürlüğü'nden müjde! KPSS puanı 65 olan 1128 personel alınacak! İşte başvuru şartları...

Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) 2023 yılında 1128 sözleşmeli orman muhafaza memuru alımı yapılacak. Peki, OGM 1128 personel alımı başvurusu nereden yapılacak? OGM başvuru şartları neler?Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru işlemlerini ise e-Devlet üzerinden yapacak

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 1128 sözleşmeli orman muhafaza memuru alımı yapacağı ilan edildi. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru işlemlerini ise e-Devlet üzerinden yapacak. Başvurusu geçerli olanlar, sözlü ve uygulamalı sınava tabii tutulacak.

2023 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPACAK? 

OGM'ye sözlü ve uygulamalı sınavla sözleşmeli personel pozisyonuna 1128 adet orman muhafaza memuru alımı yapacak.

Adaylar başvurularını ,26 Ocak 2023 ve 6 Şubat 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Orman Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile başvuru yapacaklar. Başvuru işlemleri 6 Şubat 2023 gecesi saat 23:59'da sona erecektir. 

Peki, OGM 1128 personel alımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

OGM PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,

b) 2022'de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2022-KPSSP93) en az 65 puan almış olmak,

c) Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Ormancılık, Orman İşletmeciliği, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan ve Fidecilik, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak,

ç) Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak. (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

d) 657 sayılı Kanunun 4.maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1'de yer alan sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

e) Adaylar başvuru tarihinin son günü itibariyle özel ve genel şartlarda istenilen şartların tamamını sağlıyor olması gerekmekte olup ilanda belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları alınmayacak. Öte yandan, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği tespit edilen "Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile" sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

A101 kampanyalı ürünleri raflara peş peşe dizdi! Çamaşır suyu 29 TL'ye düştü! A101 kataloğu 12 Ocak 2023 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Fındık fiyatları belli oldu! Serbest piyasada fındık ne kadar oldu? Giresun, Ordu, Sakarya, Trabzon...

Bankalar yeni yarış için kolları sıvadı! EYT'li zil takıp oynayacak! 25 bin lira maaş promosyonu geliyor...