Genel

Orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin satışı mecliste!

Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin satışı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin satışına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan, ''2a arazileri; 6831 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine göre Hazine adına orman sınırlan dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlerine denmektedir.

2/A alanlan, nakline karar verilen Devlet ormanları içinde veya bitişiğinde bulunan köyler halkının kısmen veya tamamen yerleştirilmesi için Devlet eliyle ihya edilerek bu halka devri ve yararlandırılması amacıyla Orman Genel Müdürlüğünün, 2/B alanları, 6292 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilmek üzere Maliye Bakanlığının tasarrufuna geçmektedir'' diye konuştu.

Bakan, son olarak şu açıklamalarda bulundu: ''2/A ve 2/B alanlarında bulunan taşınmazların tapu kütüklerinde 6831 sayılı Kanunun 2 nci maddesi ile aynı maddenin birinci fıkrasının (A) ve (B) bentlerine göre orman sınırları dışına çıkartıldığı yönünde yer alan belirtmeler, ilgisine göre Orman Genel Müdürlüğünün veya Maliye Bakanlığının ya da idarenin talebi üzerine tapu idarelerince terkin edilmektedir.''

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın soruları:
1- Hazine arazilerinin çiftçiye kiralanması ve satışı 218 bin vatandaşımızı ilgilendiren bu projeye başvurucu süreci 19 Kasım'da sonlanmıştır. Buna göre 2a arazileri ne zaman satışa çıkartılacaktır?