Kent Haberleri

Orman yangınlarıyla yüzlerce hektar zarar gördü!

Yurdun çeşitli bölgelerinde dün çıkan orman yangınlarında yüzlerce hektar alan zarar gördü. Yangınların kasten çıkarıldığı öne sürülürken sabotaj ihtimalleri araştırılıyor

HATAY: Samandağ ilçesinde sekiz noktada ve merkeze bağlı Karlısu beldesinde üç noktada çıkan yangınlarda ilk belirlemelere göre 150-200 hektar alan zarar gördü. Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, ilçeye bağlı Yaylıca beldesi mevkisi Seldiren köyü ormanlık alanında 8 noktada çıkan, rüzgarın etkisiyle şiddetini artıran yangını ekiplerin gayretle mücadele ederek söndürmeye çalıştığını belirtti. Yangında ilk belirlemelere göre 150-200 hektar alan zarar gördü.

BİLECİK: Osmaneli ilçe merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta kaplıcaların bulunduğu İçmeler mevkiindeki ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangınını söndürme çalışmalarına Bursa ve İstanbul’dan gelen 2 helikopter ile 1 yangın söndürme uçağı da havadan destek verdi. 

İSTANBUL: Ayazağa Ormanı, Havaalanı Mevkii’nde 1 hektarlık alanda iki ayrı noktada başlayan yangına, söndürme helikopter ve uçaklarının havada olması nedeniyle 6 dakikada müdahale edilince, büyümeden söndürüldü.

AYDIN-KUŞADASI: Kuşadası-Söke karayolunu Soğucak Köyü yol ayrımındaki bir tarlada çıkan yangın, kısa sürede yayılarak, makilik alan ve zeytinliklere de sıçradı. Alevlerin Soğucak Köyü’ne doğru ilerlemesi üzerine havadan da 2 helikopterle müdahalede bulundu. 25 hektarlık makilik alan ve tarım arazisi zarar gördü.

MUĞLA-BODRUM: Bodrum Çiftlik Mahallesi Kargıcak Tepesi’ndeki ormanlık alanda dün 19.00 sıralarında orman yangını çıktı. Yangın 2 hektarlık alanda etkili oldu. Ortakent Yahşi beldesi Oyder Caddesi’ndeki otluk ve çalılık alanda çıkan yangın da evlerin bulunduğu bir siteye 2 metre kadar yaklaştı.

Milliyet