Genel

Ormanda izinsiz inşa edilen yapı kiraya verilebilecek

9 yıllığına kiralanacak Ak Partili milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan yasa teklifiyle, orman arazisi üzerinde kanuna aykırı yapılan tesislerin işletmeye alınmasına olanak tanınıyor

 9 yıllığına kiralanacak Ak Partili milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan yasa teklifiyle, orman arazisi üzerinde kanuna aykırı yapılan tesislerin işletmeye alınmasına olanak tanınıyor. Buna göre, orman arazisi üzerinde izinsiz yapıldığı gerekçesiyle müsadere olunan fabrika ve ticarethane, dava sonucunda mahkemece kovuşturmaya yerolmadığı yönünde karar verilmesi durumunda, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 29 yıllığına kiraya verilebilecek.

Para cezasına yapılandırma
Öte yandan idari para cezalarının dörtte biri ödenirse, kalan tutarın tahsilinden vazgeçilecek. Teklifte, "Kanunun yayımlanmasını izleyen ikinci aym sonuna kadar tahakkuk ettiği halde dava açılmış veya dava açma süresi sona ermemiş idari para cezalarında, ceza aslının yüzde 25'i ile bu tutarın enflasyon kadar gecikme faizinin ödenmesi halinde, cezanın kalan yüzde 75'i ile gecikme cezası ve zammından vazgeçilecek" denildi.
Posta