11 / 09 / 2024

Ormanlardaki kaçak binalar karara gerek olmadan kaldırılacak! Resmi Gazete'de karar yayımlandı! 

Ormanlardaki kaçak binalar karara gerek olmadan kaldırılacak! Resmi Gazete'de karar yayımlandı! 

Devlet ormanlarında kaçak olarak yapılan tesis ve binalar, ekilen ve dikilen yerler ile mahsullerine hiçbir karara gerek bulunmadan el konulacak, yıkılmak ve sökülmek suretiyle ortadan kaldırılacak. Konu ile ilgili karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...



Orman Kanununun 17 nci Maddesinin İkinci Fıkrasının Uygulanması Hakkında Yönetmelik, bugünkü 32659 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu yönetmeliğe göre, yeni ayrıntılar da tek tek belli oldu. 

Orman Genel Müdürlüğü'nün Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve orman kanununun 17. maddesinin 2. fıkrasının uygulanmasına ilişkin esasların belirlendiği yönetmeliğe göre, bu tesislerin yıkım işlemlerine ait yapılan bütün masraflar şüpheliden tahsil edilecek.

Ormanlardaki kaçak binalar karara gerek olmadan kaldırılacak! Resmi Gazete de karar yayımlandı! 

Aktarılan detaylara göre; açma, işgal ve faydalanma ile dikim ve ekim yapılmak suretiyle işlenen suçlarda, suça konu fiilin başlangıcı itibarıyla Cumhuriyet savcısına bilgi vermek suretiyle olaya müdahalede bulunulacak. 

İzinsiz her türlü dikim ve ekim gerçekleştirilen alanlar ile yapı ve tesise inşa aşamasında olanlar da dâhil olacak şekilde, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, Orman Genel Müdürlüğü tarafından derhal yıkılması ya da ortadan kaldırılması esas olacak.

Fakat söz konusu yapı ve tesisler, ihtiyaç görülmesi halinde orman kanunu çerçevesinde ormancılık hizmetlerinde kullanılabilecek.

Ormanlardaki kaçak binalar karara gerek olmadan kaldırılacak! Resmi Gazete de karar yayımlandı! 

Tüm bunların yanı sıra son günlerde sık sık orman yangınları meydana geliyor. Türkiye'nin dört bir yanında çıkan orman yangınları paniğe neden olurken, Türkiye Ormancılar Derneği  İzmir  Temsilcisi Orman Mühendisi Ahmet Kenan Öztan da İzmir Bayraklı’da yanan bölgede imara açılan 90 hektarlık alanda en az 100 bin ağacın yerine 100 bin konutluk beton geleceğini ileri sürdü. 

Geçtiğimiz ay Karşıyaka'da başlayan ve Çiğli ile Bayraklı’yı da derinden etkileyen yangında çoğunluğu orman olan 4 bin 400 hektar alanın zarar gördüğü ifade ediliyor. Yangının üzerinde 15 gün dahi geçmeden Bayraklı’da 350 hektar orman alanının imara açılmasını sağlayacak karar, 31 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Türkiye Ormancılar Derneği  İzmir  Temsilcisi Orman Mühendisi Ahmet Kenan Öztan, betonlaşmanın yolunu açan imarla, bu alanda 100 bin beton konut ya da iş yeri yapılacağını dile getirdi. 

TEB Eylül 2024 emekli promosyonu için tavan rakamı açıkladı!

7 bin TL ve üzeri alışverişlerde banka ya da kredi kartı zorunluluğu geliyor

Bu ay hesaplara 9 bin 77 TL yatacak! Yeni zamlı evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?


Geri Dön