28 / 04 / 2024

Örnektepe Semt Konağı 3 yıllığına kiraya verilecek!

Örnektepe Semt Konağı 3 yıllığına kiraya verilecek!

10 yıllığına Beyoğlu Belediyesi'ne verilen Örnektepe Semt Konağı, İBB tarafından ihaleye çıkarıldı. Muhammen bedel olarak yılda 50 bin artı KDV olacak şekilde 3 yıllığına kiraya verileceği belirtilen binayı tek istekli olarak başvuran İBB iştiraki Boğaziçi A.Ş. yıllık 55 bin TL artı KDV ödeme şartı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından 10 yıllığına Beyoğlu Belediyesi'ne verilen Örnektepe Semt Konağı, meclis kararına rağmen İBB tarafından ihaleye çıkarıldı. Sabah'ta yer alan habere göre; ihaleyi İBB iştiraki Boğaziçi A.Ş. aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) dün Avrasya Gösteri Merkezi'nde Encümen Müdürlüğü üzerinden 22 farklı arsa satışının ihalesini düzenledi. Genel Sekreter Can Akın Çağlar tarafından yönetilen satış ve kiralama ihalelerinde İBB meclisinin 12 Mart'ta Beyoğlu Belediyesi'nin kullanımına sunduğu Örnektepe'deki Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Otoparkı da ihaleye çıkarıldı. Muhammen bedel olarak yılda 50 bin artı KDV olacak şekilde 3 yıllığına kiraya verileceği belirtilen binayı tek istekli olarak başvuran İBB iştiraki Boğaziçi A.Ş. yıllık 55 bin TL artı KDV ödeme şartıyla aldı.

TEPKİ GÖSTERDİLER

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ihaleye tepki gösterirken "Beyoğlu'nda yapılan İstanbulluların iradesine çirkin bir saldırı" açıklamasında bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da "İstanbul Büyükşehir yönetimi kanuna aykırı ihaleyle Beyoğlu'muzu mağdur ediyor" diye konuşuyor.
 


Geri Dön