28 / 04 / 2024

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!



Altın yatırımcıları İsrail ve Hamas arasındaki çatışmanın altın fiyatlarına etkisini merak ediyor.  İsrail ve Hamas arasındaki çatışmanın derinleşeceğine dair beklentilerin etkisiyle altın fiyatları 7 ayın en büyük haftalık yükselişine göz dikti. 

İsrail'in kara operasyonu sinyalini vermesiyle birlikte, Altın fiyatları neredeyse yedi ayın en büyük haftalık artışına merpen dayadı.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ

Altın fiyatları yüzde 2,4 artışla, 17 Mart tarihinin ardındaki haftadan bu yana en büyük haftalık yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Orta Doğu’da meydana gelen savaş jeopolitik riskleri körüklerken güvenli liman altına talebi arttırdı. Haftaya 1832 dolardan başlayan ons altın dün 1877 dolara kadar çıktı. Ons altın günü dün 1874 dolardan tamamladı.

Hamas’ın saldırılarından sonra Gazze’ye ağır hava saldırıları düzenleyen İsrail kara harekatına hazırlık için harekete geçti.

Orta Doğu daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Bloomberght'nin haberine göre, İsrail ordusu Birleşmiş Milletler’den personelinin Kuzey Gazze’yi boşaltmalarını talep etti. Birleşmiş Milletler yaptığı açıklamada İsrail’in belirttiği bölgede 1,1 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığını ifade ederek “Birleşmiş Milletler yıkıcı insani sonuçları olmadan böyle bir harekâtın gerçekleştirilmesinin imkânsız olduğunu değerlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, spot piyasalarda altın, dün açıklanan ve beklenenden fazla gelen ABD TÜFE verilerinden sonra Perşembe günü düşüş gösterdi. Açıklanan veriler sonrası, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) daha fazla parasal sıkılaştırma uygulayabileceğine dair endişeler yeniden alevlendi. Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merpen dayadı!

ALTIN NE KADAR KAÇ TL?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Alış fiyatı: 1.748,70 Türk Lirası    
Satış fiyatı: 1.768,95 Türk Lirası  

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Yeni çeyrek alış fiyatı: 2.856 Türk Lirası  
Yeni çeyrek satış fiyatı: 2.889 Türk Lirası  
Eski çeyrek alış fiyatı: 2.847 Türk Lirası  
Eski çeyrek satış fiyatı: 2.880 Türk Lirası.

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

IMF’ye göre Türkiye 2023’te 17’nci büyük ekonomi olacak!

TOKİ'den 2 bin 581 TL taksitle konut almak için son gün bugün! Başvurular resmen sona eriyor!


Geri Dön