Toki

Orta gelir konut kampanyası başladı? Orta gelir konut kampanyası ödeme planı belli oldu mu?

Orta gelir konut kampanyasına dair vatandaşlar merak ettiklerini sormaya devam ediyor. İşte detaylar!Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen bu kampanya ile orta gelirlilerin ev sahibi olacak

Yeni Evim projesi kapsamında orta gelirliler için bir kampanya başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen bu kampanya ile orta gelirlilerin ev sahibi olacak.

Peki “Orta gelir konut kampanyası başladı? Orta gelir konut kampanyası ödeme planı belli oldu mu?” İşte ayrıntılar…

Orta gelir konut kampanyası 81 ilde geçerli olacak ve bu kampanya içerisinde 100 bin konutun satışı yapılacak. Kampanyanın detayları araştırılmaya başlandı. Kampanyadan yararlanacak vatandaşın şuanda konut sahibi olmaması gerekiyor.

Peki” Orta gelir konut kampanyası başladı? Orta gelir konut kampanyası ödeme planı belli oldu mu?”

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Orta gelir konut kampanyasında konut bedelinin yüzde 10'u peşin olarak verilecek. İsteğe göre daha fazla peşinat verebilmek de mümkün olabilir. 0.69’dan başlayan vade farkı ile 15 yıl vadeli, hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek şekilde taksit bedelleri belirlenmiş olacak.

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI ÖDEME PLANI

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, projenin faiz oranları ve ödeme sistemine dair yaptığı açıklamada şu şekildeydi; "Bugün 1.20 ile 1 milyon liralık kredi kullanıldığında vatandaşlar, 13 bin 587 lira aylık taksitle konut sahibi olmuş olacak. Bahsedilen bu sistemde 0.69 ile ilk 3 yılda vatandaşımız ilk yıl 4 bin 410 liralık bir taksit ödeyecek. Yani 13 bin 587 liralık bir ödeme yapılması gerekmektedir ve 0.69 ile taksitin ilk yılında 4 bin 410 liralık ödeme olacak. Yıllık 52 bin 922 liralık ödeme oluşuyor. Hane içinde yaşayanların geliri de aylık gelirin 15 bin lira olduğunu düşünülürse, yüzde 30’luk bir ödeme payı ile konut sahibi oluyor.

Şans emeklilerin ayağına geldi! Bu tarihe kadar başvurun 7500 TL’nin sahibi olun!

Akıllara zarar devlet desteği! Şartları peş peşe açıklandı! Bu ödeme içinizi rahatlatacak!