Toki

Orta gelir konut kredi oranları ne kadar? Orta Gelir Konut Kampanyası başvuruları ne zaman?

Dar gelirliyi sevindiren TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu konut kampanyası için de çalışmalarda sona gelindi. Peki 2022 Orta Gelirli Konut kampanyasının detayları neler? Orta Gelir Konut Kampanyası başvuruları ne zaman? İşte ayrıntılar...Detaylar netleşirken kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlar için 1-2 yıl geri ödemesiz dönem olması bekleniyor

TOKİ Orta Gelir Konut kampanyası gündemde yer almaya devam ediyor. Detaylar netleşirken kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlar için 1-2 yıl geri ödemesiz dönem olması bekleniyor. Öte yandan da yüzde 1'in altın konut kredisi verilmesi bekleniyor. 

TOKİ Orta Gelir Konut kampanyasının ayrıntıları merakla araştırılıyor. TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında orta gelire konut kampanyasında detaylar netleşti. Bankacılık kaynaklarından elde edilen bilgiye göre kredi miktarı, ödeme şekli ve vadeye göre faiz seçeneği sağlanacak. Ayrıca yüzde 1'in altın konut kredisi verilmesi bekleniyor. Peki orta gelir konut kampanyası şartları neler, başvuruları ne zaman? İşte TOKİ Orta Gelir Konut kampanyası faiz oranları ve tüm detayları...

TOKİ ORTA GELİRLİ KREDİ FAİZ ORANLARI NASIL OLACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Kredi faiz oranları yüzde 0,69 ila yüzde 0,99 arasında değişecek. 1-2 sene geri ödemesiz dönem olması da planlanıyor.

TOKİ'DEN ALINAN KONUTLAR SATILAMAYACAK

Kampanya ile alınacak konut 4-5 sene boyunca satılamayacak..

Orta gelirliye yönelik konut projesine yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakanlığı ile çalışıyoruz, kısa süre içinde açıklayacağız"dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirlilerin ev sahibi olması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Kurum, gelire göre değişen faiz oranı uygulaması yapılacağını da belirtti.

TOKİ ORTA GELİR GRUBU BAŞVURU KOŞULLARI

Konut alacakların kendisi ve birinci derece yakınlarının konutu olmaması şartı aranacak ve kampanya kapsamında alınacak konut 4-5 sene boyunca satılmayacak.

ORTA GELİRLİYE KONUT PROJESİ DETAYLARI

Orta gelirliye yönelik konut projesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakanlığı ile çalıştılarını ve kısa süre içinde açıklayacaklarını belirtti. Konut kredilerinde ise gelire göre farklı faiz oranı uygulamasının başlayacağını kaydeden Bakan Kurum bununla ilgili de çalışmalar olduğu ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelir grubu konut kampanyası için ilk defa rakam paylaşmıştı. 81 ilde 100 bin konut yapılmasının planlandığını kaydeden Bakan Kurum, ''TOKİ Sosyal Konut Projesi ile dar gelir grubu için süreç tamamlandı. Sırada orta gelir grubu var. Bu konuyla ilgili çalışmalar artık şekillenmeye başladı" diye kaydetmişti.

Senede 600 bin konut üretildiğini belirten Bakan Kurum, bunun yüzde 15-20'sinin bu kapsama girdiğini, dolayısıyla yaklaşık 100 bin konutun kampanyaya gireceğini bildirmişti.

Kurum 81 şehirde orta ve orta gelir grubu üzerindeki vatandaşları kapsayacak bir kampanya olacağının altını çizmişti.

Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? 2022 Başarı Teşvik Programı...

2023 asgari ücret zammıyla salı sallanacak! Dört senaryo masada! Net ücret 8000, 8250, 8500, 8750....

THY'den havacılara müjde! Binlerce personel alımı yapılacak! THY kabin memuru, pilot başvuru şartları neler?