Kent Haberleri

Orta gelire yönelik konut hamlesinde tarih belli oldu! Bakan Kurum peş peşe duyurdu! Konut kredisi kampanyası geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, orta gelir grubuna yönelik konut hamlesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar... Ev almak isteyen milyonlarca kişi, merakla orta gelir konut kampanyasının detaylarını bekliyor

Son zamanlarda orta gelir grubuna yönelik konut hamlesi sık sık gündeme geliyor. Ev almak isteyen milyonlarca kişi, merakla orta gelir konut kampanyasının detaylarını bekliyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, orta gelir grubuna yönelik konut hamlesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ATO Congresium'da düzenlenen "İmkon Yapı ve İnovasyon Zirve Programı"nda gündemle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kurum buradaki açıklamasında, üm dünyada sosyal devlet anlayışının rafa kalktığına, ülkelerin kendi ekonomilerini çevirmekle uğraştığını ve enflasyonla mücadele ettiğine vurgu yaparak, bugün dünyada Türk müteahhitlerinin en ön sıralarda yer aldığını, Türkiye'den 44 müteaahhidin dünyanın birçok noktasında önemli projelere imza attığına dikkat çekti.

Bakan Kurum, orta gelirlilere yönelik konut kampanyasındaki son duruma da değindi. 

Peki orta gelire yönelik konut hamlesi ne zaman açıklanacak? Konut kredisi kampanyasının detayları belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

Orta gelir grubuna yönelik konutlar 2023'ün başında duyurulacak 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, orta gelire yönelik konut kampanyası ile ilgili olarak, "Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yürüttüğümüz orta ve orta üste hitaben bir projemiz var. Bu proje kapsamında sizlerin de sorun yaşadığı, tüketicilerin ev alırken kullanacakları konut kredilerine ilişkin uzun zamandır bir çalışma yapıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Bir taraftan konut arzının artırılmasını, diğer taraftan da yeni ev alacak orta gelirli vatandaşlara Ankara, İstanbul, İzmir'de yaşayan memurlara bu imkanı tanımak istediklerine dikkat çeken Bakan Kurum, bu konut hamlesinin detaylarının tamamlandığını vurguladı. 

Murat Kurum, konut kampanyası ile ilgili tarih vererek, "İnşallah 2023'ün başı itibarıyla aziz milletimizle paylaşacağız ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hız kesmeden destek olmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Murat Kurum, konu ile ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da "Orta gelir grubuna yönelik, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yürüttüğümüz yeni konut hamlemizde son aşamaya geldik" ifadelerini kullandı ve proje ile ilgili detayların çok yakında paylaşılacağını belirtti. 

2023 asgari ücretin işverene maliyeti 11 bin 759 lira oldu! 

Türkiye'nin ekonomisi 2022'de nasıldı, 2023'te nasıl olacak? İşte Türkiye ekonomisi 2023 hedefleri

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...