Sektörel

Orta gelirliye konut kampanyası için başvurular yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın!

Ev salmak isteyen vatandaşlar tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası için başvurular yarın başlıyor... Sakın kaçırmayın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak, kura süreci de olmayacak

Orta gelirlilere yönelik olarak açıklanan ve merakla beklenen konut kampanyasında başvurular yarın başlayacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak, kura süreci de olmayacak.

Yine verilen detaylara göre, azami 15 yıl vade ile sıfır virgül 69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak. Ayrıca yine verilen bilgiye göre, ilk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olması planlanıyor.

Ev salmak isteyen vatandaşlar tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası için başvurular yarın başlıyor... Sakın kaçırmayın...

Aktarılan detaylara göre, orta gelirliyi konut sahibi yapacak 'Yeni Evim' kampanyası ev almak isteyenler tarafından da heyecanla karşılandı. Düşük faiz, uzun vade ve kolay ödeme imkanı sunulacak olan orta gelirli konut kampanyası 81 ilde geçerli olacak.

Verilen bilgilere göre, ilk etap için sadece 100 bin konutun satışı planlanıyor. Bu kampanyada kura çekilmeyecek ve kapsamda sadece sıfır evler olacak. Yapımı sürenler ve yeni başlayacak projeler de dahil edilecek.

Yüzde 10 peşinatla konut fırsatı

Yine aktarılan detaylara göre, azami 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak ayrıca konut bedelinin yüzde 10'u peşin alınacak, dileyen daha fazla da ödeyebilecek.

18 yaş üstü gençler kampanyadan faydalanabilecek. Eğer eşlerden birinin üzerinde konut varsa veya son 1 yılda konut satışı gerçekleştirmiş kişiler projeye dahil olamayacak. Verasetle konut sahibi olanlar başvuruda bulunabilecek.

Ölüm veya boşanma gibi zorunlu nedenler dışında evler 5 sene boyunca satılamayacak.

Projede 3 bölge var

Söz konusu kampanya ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyenlerden bir sene o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer şehirlerde söz konusu bu şart geçerli değil.

Konut almak isteyen bulduğu konutla banka veya katılım bankalarına başvuru yapacak. Banka hem projenin hem de başvuru yapan kişinin kriterlerini denetleyip kredi tahsis edecek.

Proje kapsamında finans programı 3 ayrı bölge olarak hazırlandı. 1. bölge olan İstanbul için 5 milyon TL, 2. bölgedeki şehirler için en fazla 3 milyon TL, 3'üncü bölgedeki diğer şehirler için de en fazla 2 milyon TL finansman sağlanacak.

Yastık altında 31 bin 893 lirası olana TOKİ'den büyük müjde! Başvuruları sakın kaçırmayın! 

TOKİ 15- 24 Ocak il il kura takvimi açıklandı! TOKİ kurası etap etap peş peşe gününde yapılıyor! Güncel kura takvimi...

Altını olanlara adeta soğuk duş! Bu fiyatları görenin ağzı tam bir karış açık kaldı! İşte 15 Ocak 2023 altın fiyatları!