02 / 05 / 2024

Orta kesime 14 bin konutla yola çıktı!

Orta kesime 14 bin konutla yola çıktı!

Lüks kesimde konut doygunluğu üzerine farklı arayışlara yönelen Yeşil İnşaat, gerçekleştirdiği İnnovia Projesi ile 14 bin konut inşa ediyor



Beylikdüzü´nde inşa ettiği 375 bin metrekare alan üzerine 5 etapta 14 bin konutluk İnnovia projesini yapan Yeşil İnşaat, ilk etapta teslimatları gerçekleştirirken ikinci etabın tamamını da sattı. Üçüncü etabında yüzde 70´lik kısmını sahipleri ile buluşturan Yeşil İnşaat, orta kesime konut yapma konseptini de İnnovia projesi ile gerçekleştirmiş oluyor.
 
Yeşil İnşaat 2010 yılının ilk aylarında içinde işyerleri, otel ve AVM´yi kapsayan İnnovia projesinin 1073 konuttan oluşan 1. etabının teslimatları gerçekleştirdi. Satışına başlanan 3 bin 162 konutluk 2. etabın satışları tamamlanırken yine ilk yarı içinde satışları başlayan ve şu anda devam eden 3 bin 350 konutluk 3. etabımızdaki dairelerinde yüzde 70´ten fazlası satıldı.
 
Yeşil İnşaat, İnnovia´da yılın geri kalan zaman diliminde 3. etabın satışlarını tamamlayarak 4. etabı satışa çıkarmak üzere hazırlıklarını sürdürecek. Ayrıca 2010 yılı içerisinde Topkapı Yeşil Plaza 2´nin altyapı çalışmaları tamamlanacak. Bunlara ek olarak Bodrum´da ve Zekeriyaköy´de villa projesi ile Silivri´de deniz kenarında yer alan projesinde de çalışmalarına devam edecek.
 
Emlak sektöründe artık reel kar oranları gözetilmesi gerektiğine dikkat çeken Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme Kurumsal İletişim Yöneticisi Deniz Toprak, yüksek gelir gurupları konuta doyduğu için artık müşteri tercihinin uygun fiyat ve ödeme koşullarına yöneldiğini kaydetti. Yeşil İnşaat olarak Türkiye´nin yüzde 80´ninin talebini karşılayabilecek fiyat ve ödeme koşullarıyla hareket ettiklerini belirten Toprak, "Toplumun yüzde 20´sinin sahip olabileceği kalite ve standartlarda bir proje gerçekleştirdik. A sınıfı kalitedeki Innovia´yı C sınıfının da sahip olabileceği imkanlarla satışa sunduk. Krize rağmen rekor denebilecek kadar kısa sürelerde satılan konutlarımız hedeflerimize ulaştığımızın en büyük göstergesi oldu. Ürettiğimiz stratejiler ve yaptığımız etkili kampanyalar sayesinde krizin en çok hissedildiği dönemlerde bile konutlarımızın satışında zorlanmadık" dedi.
 
Yılın ilk yarısında ciddi bir konut satışı gerçekleştirdiklerini belirten Toprak, "Yeşil İnşaat olarak Türkiye´de ilk kez "5 yıl 0 faiz" kampanyasını uyguladık. Bu kampanya sonrasında sektörde birçok firma da benzer kampanyalar yaptı" dedi.
İlk kez bu satış sistemi ile ev sahibi olmak isteyenlerin banka kredisi yolu ile değil direkt firmaya borçlandığının altını çizen Toprak, "İnnovia´dan konut sahibi olmak isteyenler Yeşil İnşaat´a borçlanarak ev sahibi oluyorlar. Arada banka işlemleri de olmadığı için daha kolay işlemlerini halledebiliyor" şeklinde konuştu. 

İhtiyaçla birlikte sektörde genişledi

İnşaat sektörünün artık çok ilerlediğinin altını çizen Toprak, "Ülkemizde her geçen gün artan konut ihtiyacı beraberinde sektörü de genişletti, geliştirdi. İnşaat sektörü tüm bu ihtiyaçları karşılayabilecek kapasiteye sahip. Bugün devlet ve özel sektör bu kapasiteye yanıt verebilecek bir konumda. Ancak bir yandan da bu talebi karşılamak üzere yaratılacak teşvikler ve finansal kaynakların da önemi çok büyük" diyerek yasaların ve finans sektörünün bankacılık sektörüne olan katkısını göz önüne getirdi.

Yasal düzenlemeler açısından hala yapılması gereken kanunların olduğuna dikkat çeken Toprak, "Gecekondulaşma şekil değiştirerek yerini çok katlı bina ve toplu konut inşaatlarına bıraktı. İnşaat standartlarının geçmişe göre fazlasıyla iyileşmesi ve oturması bu süreçte hızla devam etti. Bugün deprem yönetmeliğine uygun dünya standartlarında işler yapılıyor. Yakın bir geleceğe kadar `kalite testleri´nin ismi dahi bilinmezken şu an pek çok proje kalite testlerine tabi tutuluyor. Kalite ve hızın önemi her geçen gün artıyor" diye konuştu. İnşaat sektörünün artık Türkiye sınırlarını aşarak dünya ölçeğinde anıldığının altını çizen Toprak, "Ülkemizde olduğu gibi yurtdışında da büyük projeler gerçekleştiren Türk inşaat firmaları `kalite´ ve `hızlarıyla´ neredeyse dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Tüm bu gelişmeler pek çok önemli detayı ve gelişmeyi de beraberinde getiriyor. İnşaat Sektörü; Türkiye´de diğer sektörlere nazaran son yıllarda en fazla gelişen sektörlerden birisi" dedi.
 
Innovia Projesi

Yeşil İnşaat, sektörde ilk kez hayata geçirilecek bir dizi yeniliğe sahip olan Innovia 14 bin konutluk beş etap olarak planlandı. Innovia´nın 1073 daireden oluşan 1. etabında yaşam başladı. 3116 daireden oluşan 2. etabının da tümü satıldı. Projenin 3. etabı da 3 bin 350 kişiyi daha hayallerine kavuşturacak.
Emlakkulisi


Geri Dön