28 / 04 / 2024

Orta sınıf özel hastanelere gidemiyor!

Orta sınıf özel hastanelere gidemiyor!

Orta sınıf, özel hastanelerden resmen koptu. Özel Hastaneler Derneği Başkanı Reşat Bahat, SGK’nin enflasyon oranında yükseltmediği fark ödemeleri nedeniyle özel hastanelerin orta sınıf için pahalılaştığını ifade etti.



Mevcut ekonomi politikaları orta sınıfı eritmeye devam ediyor. Konut ve araba alma hayalinden kopan ücretli çalışan orta sınıf, sağlıkta da özel hastanelere gidemez hale geldi. Dört sene önce Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) yılda 100 milyon hasta özel hastanede tedavi olabilirken bu rakam 66 milyona indi.

 Orta sınıf özel hastanelere gidemiyor!

Cumhuriyet’in haberine göre, özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, Türkiye’nin sağlık sisteminde son birkaç yıldır sorunlar yaşandığını söyledi. Türkiye’de sayıları 560’a ulaşan özel hastanelere yükselen fiyatlar yüzünden vatandaşın artık daha az geldiğini ve bu durumda hastanelerin sağlık turizmine yöneldiğini ifade eden Bahat, vatandaşın talebindeki azalışın sebebini SGK’nin özel hastane farklarını enflasyon kadar yükselmemesinden kaynakladığını aktardı.

İşte detaylar...


Geri Dön