Genel

Ortadoğu, Gaziantep'te 6. kez buluşuyor!

Ortadoğu ülkeleriyle önemli işbirliği fırsatlarını değerlendiren Türk ihracatçılarına yeni ihracat fırsatları sunan Expo Gateway to Middle East Fuarının, 2-5 Haziran 2011 tarihleri arasında 6. kez Gaziantepte yapılacağı bildirildi  

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Şden yapılan açıklamaya göre, Ortadoğu coğrafyası ile iş yapmak isteyen firmalara ve bölge ekonomisine çok büyük katkılar ve imkanlar sağlayan Expo Gateway to Middle East, "Komşu Ülkelerle Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri", "Gıda ve Tüketim Malzemeleri", "İnşaat ve Yapı" Fuarları olmak üzere bu yıl da 3 ana sektörde bir araya gelecek.
        
Fuar, Irak, İran, Lübnan, Çin, Fransa, Tayland, Suriye ve Ürdünün de katılımı ile Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından organize edilecek.
        
Fuarda, inşaat makinaları, yapı malzemeleri, jeneratör, petrol doğalgaz ekipmanları, bakliyat, un, salça, gıda-ambalajlama-sulama makineleri ve ekipmanları, giyim eşyaları, banyo mutfak aksesuvarları, hastane ekipmanları, sabun deterjan, hijyenik ürünler, elektronik malzemeler gibi ürünler sergilenecek.
        
Bölgesel ticaretin hızla gelişmesini sağlamak ve bölgesel işbirliğini artırma amacıyla düzenlenen fuara, komşu ülkelerle ihracatta ilk sırada yer alan Gaziantep ev sahipliği yapıyor.
        
Fuar, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) koordinatörlüğünde Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB), Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası işbirliğinde Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ve Gaziantep Ticaret Borsası destekleriyle Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından organize ediliyor.
        
GSO BAŞKANI KONUKOĞLU

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Komşu Ülkeler Fuarının bir kez daha Gaziantep sanayisinin rekabet gücüne katkıda bulunacağını ifade ederek, "Daha önce düzenlenen fuarlar, Gaziantep için büyük bir fırsat oldu ve Irak ile olan ticaret hacmimizde önemli kazanımlar sağladık. Bunun yanı sıra Türkiye ihracatında da artışlar söz konusu oldu" görüşünü bildirdi.
        
Konukoğlu, "Bu yıl düzenleyeceğimiz fuar ile de amacımız, fuarı Gaziantepin, bölgenin ve Türkiyenin lehine kullanarak ihracat hacmimizi daha da geliştirmek ve firmalarımıza yeni pazar imkanları oluşturmaktır" değerlendirmesinde bulundu.
        
GTO BAŞKANI ASLAN

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, dış ticaretin önündeki engellerin giderek azaldığına dikkati çekerek, daha serbest ve rekabetçi bir atmosferin ortaya çıktığını belirtti.
        
Bütün dünya ülkelerinin Ortadoğu ve Afrika pazarlarını gelişen pazar olarak keşfetmiş durumda olduğunu kaydeden Aslan, şöyle devam etti:
        
"Gaziantep Ticaret Odası olarak yaklaşık 20 yıldan bu yana dış pazarlara açılım konusunda arayış içerisinde olan firmalarımızın bu pazarlara yönlendirilmelerine öncülük ediyoruz. Özellikle komşu ülkelerimiz İran, Irak ve Suriyeli firmalarla yapılacak iş bağlantıları ve sağlanacak işbirlikleriyle Arap Ortak Pazarına ve Afrika pazarlarına açılabilirler."
        
FORUM FUARCILIK A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI AYGÜL

Forum Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül de altıncı yılına giren fuara uluslararası ilginin arttığını belirterek, bu yıl yabancı katılımların yanı sıra, özellikle yabancı ziyaretçi sayısında ve alım heyetlerinde artış yaşanacağını vurguladı. Aygül, fuara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
        
"Gelişmiş ülkelerin komşularıyla yaptıkları ticaret,yüzde 50nin üzerindedir. Bu fuarın da amacı bölgesel ticaretin hızla gelişmesini sağlamak ve bölgesel işbirliğini artırmaktır. Bölge fuarı olma özelliğine sahip Expo Gateway to Middle East, bölge ülkelerinden her yıl daha çok katılım gerçekleşmesini ve Gaziantep;in bölgenin marka kenti, sanayi kenti olmasının yanı sıra bölgesel bir
 fuar ve ticaret kenti olmasını da hedeflemektedir."
AA