19 / 05 / 2024

Ortahisar hazır beton santralinin inşaatı tamamlandı!

Ortahisar hazır beton santralinin inşaatı tamamlandı!

TRABZON'UN Ortahisar Belediyesi hazır beton santrali deneme üretimine başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yapımı tamamlanan beton santralinde incelemelerde bulunduktan sonra deneme üretimi için butona bastı.



TRABZON'UN Ortahisar Belediyesi hazır beton santrali deneme üretimine başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yapımı tamamlanan beton santralinde incelemelerde bulunduktan sonra deneme üretimi için butona bastı. Santralin önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini kaydeden başkan Genç, "Ortahisar ilçemizin çok büyük yol ağı var. Bu yollarımızın bakıma ve onanma ihtiyacı var. İlçemizde mahalle statüsüne geçen köylerimizin en önemli sorunlarından ve seçim döneminde vaat ettiğimiz en önemli taleplerden bir tanesi yolların yeniden yapımı, bakımı ve onarımı idi. Bunun gereği olarak belediye başkanlığına seçildikten sonra ilk işimiz asfalt ve beton santrallerimizi kurup hizmet vermeye başlamaktı. Geçtiğimiz aylarda hizmete giren asfalt plentinin yanı sıra bugün de beton santralimizin deneme üretimine başlamış bulunuyoruz" dedi. 


Saatte 60 metreküp beton üretecek 

Santralde saatte 60 metreküp beton üretimi olacağını belirten Genç, "Diğer şehirlere nazaran Trabzon'umuzun yol ağı oldukça fazla ve standartların altında. Belki diğer şehirlerimizde bu sorun biraz daha az. Trabzon'umuzda 18 bin ila 20 bin kilometreye varan bir yol ağı var ve standardın altında olduğu için bizim de vatandaşa yapacağımız hizmet vatandaşın mahallesine, evine en kolay, en güzel bir şekilde ulaşımım temin etme görevi. O yüzden biz bu işe öncelik verdik. Bunu biz seçimlerde de gezdiğimiz mahallelerde söz verdik. İnşallah hayırlı uğurlu olur" açıklamasında bulundu. 


Türkiye'de ikinci tesis 

Tesisin Türkiye'de alanında ikinci konumda olduğunu ifade eden Genç, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Şu an itibariyle tesisin maliyeti 468 bin TL oldu. Alanında Türkiye'de 2. 

bu tesis. Türkiye'de 1 tane Ankara'da yapılmış. 2.'sini Trabzon'da Ortahisarımıza kazandırdık. Çok ileri teknolojiye sahip olan bir tesis. Hangi özellikte istiyorsanız o özellikteki malzemeyi alıp, o betonu üreterek size veriyor. Şu anda 5 dakika kadar kısa bir sürede beton üretimini gerçekleştirdik. Yani üretimi hızlı bir şekilde yaparak, en hızlı şekilde betonu araziye kanalize edeceğiz." 


Çocuk parkları tek tek isimlendiriliyor

ALINAN bir kararla Ortahisar Belediyesi Kültür .Turizm, Çevre ve Spor Komisyonu üyeleri, faaliyette olup İsmi henüz tayin edilmemiş 56 çocuk parkını İsimlendirdi. Mevcut parklara daha İyi hizmet vermek amacıyla düşünülen bu isimlendirme çalışmasının fikir alışverişinde bulunuldu. Bir sonraki toplantıda ise bazı parkları yerinde görerek isimlendirme çalışmalarını yürüten komisyon üyeleri hemen hemen bütün parkları en güzel çicek isimleriyle taçlandırma kararı aldılar. Komisyon olarak gezmiş oldukları birkaç parka da Trabzon'a geçmişte hizmet etmiş, sanat, spor. ve siyaset camiasından olup hakkın rahmetine kavuşmuş değerlerin de İsmini vermeyi uygun gördüklerini belirten Başkan Yılmaz, tespit etmiş oldukları isimleri Meclis gündemine getirilip meclisin onayına sunacaklarını belirtti. Kültür Turizm Çevre ve Spor Komisyonu üyeleri bu ve buna benzer farklı bir uygulamayı da otobüs durakların düşündüklerini kaydettiler. 


Star ek



Geri Dön