Teknoloji

Ortak Netflix devri resmen kapanıyor! Tek tek açıklandı!

ABD Netflix resmi internet sitesinde yayınlanan yeni bilgiler, şifre paylaşımını engellemeye yönelik yeni özelliğin nasıl çalıştığına dair bazı bilgiler paylaşıyor. Hatta Netflix'in konuyla ilgili ilk açıklamasının ardından bazı kullanıcılar aboneliklerini iptal etmeye başladı

İlk olarak geçtiğimiz aylarda iddia edilen ve daha sonra Netflix tarafından onaylanan "şifre paylaşımını engelleme" girişimi birçok Netflix kullanıcısını kızdırdı. Hatta Netflix'in konuyla ilgili ilk açıklamasının ardından bazı kullanıcılar aboneliklerini iptal etmeye başladı.

Nisan ayının son haftalarında bu yeni sistemin hayata geçeceğini açıklayan Netflix, bugün yeni sistemin nasıl çalışacağını resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Netflix, bu sistemin güvenlik açıklarından arınmış olmasını sağlamak için büyük çaba sarf etmiş görünüyor.

Farklı cihazlarda aynı hesabı kullanan kullanıcılar 30 günde bir yeniden eşleştirme yapmak zorunda!

Netflix'in ABD'deki resmî sitesinde SSS (Sıkça Sorulan Sorulan) kısmında soru cevap şeklinde yapılan açıklamada her bir Netflix aboneliğinin sadece aynı evde yaşayan bireylerle paylaşılabileceği ve farklı cihazlarda aynı oturumu kullanan kişilerin belirledikleri bir Wi-Fi ağını kullanarak her 31 günde bir hesaplarını eşitlemesi gerektiğini belirtiyor. Belirtilen süre içerisinde eşitlenmeyen cihazlardan çıkış yapılacağını belirten yetkililer, eşitleme süresini geçen cihazlardan ve hesaplardan ekstra ücret talep etmeyeceklerini de belirtiyor.

Buna ek olarak seyahat esnasında 31 günlük sınırı dolduran kullanıcıların belirledikleri Wi-Fi ağına bağlanmadan tekrar giriş yapamayacaklarını belirten yetkililer, seyahat eden kullanıcıların otellerde ya da şirket cihazlarında Netflix kullanabilmesi içinse yeni bir yöntem kullanıma sunacaklarını açıkladı. Bu yeni sistem sayesinde hesap sahibi geçici olarak kullanacağı cihazlar için Netflix'ten 7 günlük erişim izni talep edebilecek. 7 günün sonundaysa cihazdan otomatik olarak çıkış yapılacak. Paylaşılan hesaplar üzerinden IP adresi, cihaz numarası ve cihazdaki hesap etkinliğine göre ev konumunu belirlemesi beklenen bu yeni sistemin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor ve bazı detayları hala bilinmiyor.

Poco X5 Pro 5G`nin dikkat çekici özellikleri ortaya çıktı! 1 Şubat 2023 fiyat listesi...
Samsung Galaxy Book 3 Pro sahne ışıkları altında! 1 Ocak 2023 fiyat listesi...
Samsung Galaxy S23 serisi 4 bin TL'ye varan indirim ya da Galaxy Watch5 hediyesiyle satışta! 1 Şubat 2023 fiyat listesi!