Ortaklığın giderilmesi dava dilekçe örneği!
Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, ortaklığın giderilmesi davası açabiliyor. İşte, ortaklığın giderilmesi dava dilekçe örneği!
Ortaklığın giderilmesi dava dilekçe örneği!
Paylı mülkiyet, birden çok kimse, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Pay sahipleri pay devredilebilir, rehnedilebilir ve alacaklılar tarafından haczettirilebiliyor.
Ortaklığın giderilmesi davasında, ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için açılan dava ortaklığın giderilmesi isteniyor.
Türk Medeni Kanunu gereğince, paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyip hangi ilçedeyse oranın Sul Hukuk Mahkemesine dava açma hakkı bulunuyor.
Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi!
… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE
DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALILAR : 1-
2-
3-
KONU : Taşınmazdaki paydaşlığın giderilmesi talebinden ibarettir.
AÇIKLAMALAR :
1- Davalılarla birlikte maliki bulunduğumuz ……………..kayıtlı taşınmazın aramızda paylaştırılması anlaşamamamız nedeniyle mümkün olamamaktadır.
2- Anlaşarak satmak yada paylaşmak mümkün olmadığından dava açmak zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ NEDENLER : Medeni Kanun, İcra İflas Yasası, HUMK. ve diğer yasal nedenler.
HUKUKİ DELİLLER : Tapu kayıtları, tanık beyanları ve diğer yasal deliller.
SONUÇ VE İSTEM : Belirtilen nedenlerle taşınmaz maldaki paydaşlığın satış yoluyla giderilmesine karar verilmesini müvekkil adına vekaleten saygıyla arz ve talep ederim. .../…/…
Davacı Vekili
Av.
Ortaklığın giderilmesi davası ne kadar sürer?
http://emlakkulisi.com/ortakligin-giderilmesi-davasi-ne-kadar-surer/384464
Öznur YASLI/Emlakkulisi.com