Ekonomi

Ortalama kasko ücreti ne kadar? ilk kasko neden pahalı?

Kasko yaptıracak vatandaşlar, araçlarını ne kadara kasko yaptırabileceklerini araştırmaktadır. İşte kasko yaptıracakların merak ettiği detaylar!Kasko ve zorunlu trafik sigortasında tazminat ödemeleri 11 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiklik göstermektedir

Aracı olanlar trafiğe çıkarken iki kez düşünecek. Kasko ve zorunlu trafik sigortasında tazminat ödemeleri 11 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiklik göstermektedir.

Peki “Ortalama kasko ücreti ne kadar, ilk kasko neden pahalı oluyor? İşte kaskoda son durum!

İLK KASKO NEDEN PAHALIDIR?

Kasko prim tutarlarında en belirleyici etkenlerden birisi araç modeli olmaktadır. Otomobilin sıfır ya da ikinci el olması prim tutarlarını değiştirmektedir. Bunlara ek olarak da spor bir araba ile aile arabası arasında kaza riskleri farklı olduğu için fiyatlarda değişiklik de olabilir.

ORTALAMA KASKO ÜCRETİ NE KADAR? KASKO FİYATLARI NE KADARDIR?

Kasko değeri, sigorta poliçeniz yapılırken ilk karşılaşacağınız terimlerden biri olmaktadır. Kasko fiyatını belirleyen araç bedelidir. Bu değer, motorlu taşıtlar vergisi ödenirken de temel alınır. Mevcut tüm araç modelleri ve yaşları için her ay güncellenmiş bir fiyat listesi hazırlanır. Örneğin;

2022 model PEUGEOT 2008 ACTIVE 1.2 PURETECH 100 aracınızın kasko değeri

879,369.00 TL olarak hesaplanmaktadır.

Aracı olanların gündeminde kasko fiyatları yer alıyor. Poliçe maliyetleri geçen yıla göre üç kat arttı. Artan döviz kuru ile birlikte artan araç ve yedek parça fiyatları kasko fiyatlarını bir senede üç katına yükseltti. Yılın ilk üç ayında, hasar dosyası başına ortalama olarak tazminat ödemesi kaskoda 15 bin TL, zorunlu trafik sigortasında 11 bin liradır.

MALİYET ARTINCA FİYATLARDA UÇTU!

NTV'nin haberinde; sigorta sektörü yetkilisi Muhammed Karakum, "Yılın ilk üç ayında hasar ödeme tutarları yükseldi. Nedeni ise parça maliyetlerindeki ve işçi ücretindeki artışlar" geçtiğimiz yıl 5 bin liraya yaptırılan bir kasko poliçesinin bu yıl 15 bin lira civarında olduğunu yine geçen sene bin 200 liraya yapılan trafik poliçesinin de bu yıl 3 bin lira civarına yapılabileceğini söyledi.

Yetkililer, trafik sigortalarının zamanı geldiği zaman yenilenmesi ve trafiğe bu şekilde yani sigortasız çıkılmaması gerektiğini vurguluyor.

Aracınızın kasko değerine https://www.generali.com.tr/arac-kasko-degeri internet adresi üzerinden ulaşabilirsiniz...