Genel

OSB'lerde arsa spekülasyonu bitiyor!

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı sanayi 'çevrelerinde  gündeme gelen 'Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) arsa spekülasyonu yapılıyor' eleştirileri üzerine yaptığı incelemeler sonucunda ilk etapta Türkiye genelinde 10 OSB'de 35 parselin tahsisini iptal etti...

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı sanayi 'çevrelerinde zaman zaman gündeme gelen 'Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) arsa spekülasyonu yapılıyor' eleştirileri üzerine yaptığı incelemeler sonucunda ilk etapta Türkiye genelinde 10 OSB'de 35 parselin tahsisini iptal etti. İncelenen OSB'ler arasında en fazla iptal, en fazla parsele sahip Eskişehir OSB'de oldu. Eskişenir'de 11 parselin tahsisi iptal edildi. Ortalama parsel büyüklüğünün OSB'lerde 5 bin metrekare, ihtisas OSB'lerde ise 3 bin metrekare olduğu dikkate alındığında iptal edilen tahsislerin toplamı yaklaşık 165 bin metrekareyi buluyor. İnceleme altına alman 11 OSB'deki toplam tahsisli sanayi parseli büyüklüğü ise 8.1 milyon metrekareye ulaşıyor.

ADAM FILDIR FILDIR ARIYOR
Sanayi Bakanı Nihat Ergün, 'Arsaları geri almaya başladık. Biz OSB'lere kamulaştırma yapma, enerji ve su satma yetkisi vermişiz. Müstakil belediye gibi çalışıyorlar. Kimse karışmaz. İstismarlara rastladık. Yöneticiler kendi üzerlerine ucuz fiyattan arsa devri yapmış, yüksek fiyattan başkasına satmışlar. O yetkiyi siz kendinize kullanamazsınız' diye konuştu. OSB'lerde arsaların yatırımcılara en uygun fiyatta verilmesi gerektiğini söyleyen ve iki yıl içinde yatırıma başlama şartı olduğunu hatırlatan Ergün, 'Adam fıldır fıldır yatırım yapacak yer arıyor, bulamıyor. Sanayinin önü açılsın' dedi.
Habertürk