29 / 04 / 2024

Osmangazi Dağakça hizmet binası tamamlandı!

Osmangazi Dağakça hizmet binası tamamlandı!

Osmangazi Belediyesi’nin her mahalleye bir meydan kazandırmak için başlattığı çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Dağakça Mahallesi’nde hizmet binasının inşaatı tamamlanırken, meydan çalışmalarında da sona gelindi.



Osmgangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, ilçeye inşa ettiği meydanlar ile mahallelere nefes aldıran Osmangazi Belediyesi, Uludağ’ın eteklerindeki Dağakça Mahallesi’ne modern bir meydan ve hizmet binası inşa etti. Proje kapsamında Dağakça Mahallesi’ne muhtarlık binası ve hizmet binası olmak üzere iki adet bina inşa edildi. Hizmet binasının zemin katında depo, düğün ve toplantıların yapılabileceği çok amaçlı salon ile mutfak bulunuyor. Birinci katta, köye gelen misafirlerin ağırlandığı, içerisinde mutfak ve banyonun yer aldığı misafirhane ve lokal bulunacak. Ayrıca 730 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Dağakça Meydanı’nda ise vatandaşların oturacağı banklar ve çiçekliklerin yanı sıra vatandaşların yağmur ve güneşten etkilenmeden oturabilecekleri 75 metrekarelik çardak bulunacak.

Toplam bin metrekare alanda inşa edilen Dağakça Meydanı ve Hizmet Binası Projesi kapsamında hizmet binası inşaatı tamamlanırken, meydanın zemin kaplama ve ince işçilik çalışmaları sürüyor. Meydandaki çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber Dağakça’ya değer katacak hizmet binası ve meydan, vatandaşların kullanımına açılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Dağakça Mahallesi’nde yaptırılan meydan ve hizmet binası inşaatında sona gelindiğini dile getirerek “Proje kapsamında üç katlı olarak inşa ettiğimiz hizmet binamızda muhtarlık, berber, dernek odası, 2 adet çok amaçlı toplantı salonu, lojman ve 2 köy kahvesi yer alacak. Hizmet binası ve meydan çalışmaları, çevre düzenlemeleri ile birlikte köye yepyeni bir görünüm kazandıracak” şeklinde konuştu.


Geri Dön