Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı!
Açılışı 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı.
Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında ulaştırma alanında hayata geçirdiği "dev projelerden" olan ve İzmit Körfezi’nin "gerdanlığı" olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü'nden vatandaşlar 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ücretsiz geçiş yaptı.
Bayram tatillerini geçirmek üzere Bursa, Balıkesir ve Ege Bölgesi'ne giden İstanbullular, hem gidiş hem de dönüş yolunda ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nü kullandı.
Vatandaşların tatil boyunca köprüyü kullanması Yalova'da trafiğin aksamasını önledi.
Köprüden geçişlerden bugün sabah 07.00'den itibaren ücret alınmaya başladı.
Yalova istikametini kullanarak köprüye ulaşmak isteyen sürücüler, otoyolun Altınova turnikelerinden köprüye giriş yapıyor.
Köprüden geçiş ücretleri ise 1'inci sınıf araçlar için 88,75, 2'nci sınıf 141,95, 3'üncü sınıf 168,60, 4'üncü sınıf 223,60, 5'inci sınıf 282,15, 6'ncı sınıf araçlar için ise 62,10 TL olarak uygulanıyor.
AA
Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;
Bayram boyunca ücretsiz geçiş yapılan Osmangazi Köprüsü bugünden itibaren ücretli. Otomobiller için geçiş ücreti 88,75 lira olacak. Köprüden ilk ücret ödeyerek geçenlerden olan Cevat Kara ise "Son bir iki dakika ile ücretsiz geçişi kaçırdım. Fiyatları çok yüksek buldum. Biraz daha düşüş yapılırsa daha memnun oluruz" dedi.
Açılışı 30 Haziran'da yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı.
Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında ulaştırma alanında hayata geçirdiği "dev projelerden" olan ve İzmit Körfezi’nin "gerdanlığı" olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü'nden vatandaşlar 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ücretsiz geçiş yaptı.
Bayram boyunca ücretsiz geçiş yapılan Osmangazi Köprüsü bugünden itibaren ücretli. Otomobiller için geçiş ücreti 88,75 lira olacak. Köprüden ilk ücret ödeyerek geçenlerden olan Cevat Kara ise "Son bir iki dakika ile ücretsiz geçişi kaçırdım. Fiyatları çok yüksek buldum. Biraz daha düşüş yapılırsa daha memnun oluruz" dedi
Açılışı 30 Haziran'da yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı.
Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında ulaştırma alanında hayata geçirdiği "dev projelerden" olan ve İzmit Körfezi’nin "gerdanlığı" olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü'nden vatandaşlar 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ücretsiz geçiş yaptı.
BAYRAMDA ÜCRETSİZDİ
Bayram tatillerini geçirmek üzere Bursa, Balıkesir ve Ege Bölgesi'ne giden İstanbullular, hem gidiş hem de dönüş yolunda ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nü kullandı.
BU SABAH 6'YA KADAR 965 BİN ARAÇ GEÇTİ
Vatandaşların tatil boyunca köprüyü kullanması Yalova'da trafiğin aksamasını önledi. 30 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açılan Osmangazi Köprüsü’nden, aynı gün saat 24.00’ten itibaren araçlar geçmeye başladı. Osmangazi Köprüsü’nden geçişler 9 günlük bayram tatili nedeniyle bu sabah saat 07.00’ye kadar ücretsiz yapıldı. Bu sabah saat 06.00’ya kadar köprüden toplam 965 bin araç geçiş yaptı. Saat 07.00’ye yaklaşırken, Yalova ve Kocaeli yönlerinde bulunan 10’ar gişede görevliler yerlerini aldı. Saatlerin 07.00’yi göstermesi ile birlikte bariyerler kapananarak, gişelerin üzerindeki ’Ücretsiz’ yazılarının yerini ’Nakit’, ’Kredi Kartı’, ’OGS’ ve ’HGS’ aldı. Bariyerlerin kapanmasıyla birlikte sürücüler hem köprü ücretini, hem de Altınova ile Gemlik ararasında kullandıkları otoyolun ücretini ödedi.
Köprüden geçişlerden bugün sabah 07.00'den itibaren ücret alınmaya başladı. Yalova istikametini kullanarak köprüye ulaşmak isteyen sürücüler, otoyolun Altınova turnikelerinden köprüye giriş yapıyor.
GEÇİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR?
Köprüden geçiş ücretleri ise 1'inci sınıf araçlar (otomobil) için 88,75, 2'nci sınıf (minibüs, otobüs, kamyonet) 141,95, 3'üncü sınıf 168,60, 4'üncü sınıf 223,60, 5'inci sınıf 282,15, 6'ncı sınıf araçlar için ise 62,10 TL olarak uygulanıyor.
'2 DAKİKA İLE KAÇIRDIM'
Köprüden ilk ücret ödeyerek geçenlerden olan Cevat Kara, "Son bir iki dakika ile ücretsiz geçişi kaçırdım. Saat kaça kadar ücretsiz geçiş olacağını biliyordum ama kaçırdım. Fiyatları çok yüksek buldum. Biraz daha düşüş yapılırsa daha memnun oluruz" dedi.
Gişelerden geçen Faruk Uludağ ise, "Ücretsiz geçişin saatini ve fiyatları biliyordum. Fakat talihsiz bir olay yaşadım. Sol arka lastiğim patladı. Onu değiştirince geç kaldık ve ücret ödemek zorunda kaldık" diye konuştu.
Milliyet
Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı
Açılışı 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı. Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında ulaştırma alanında hayata geçirdiği "dev projelerden" olan ve İzmit Körfezi’nin "gerdanlığı" olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü'nden vatandaşlar 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ücretsiz geçiş yaptı. Bayram tatillerini geçirmek üzere Bursa, Balıkesir ve Ege Bölgesi'ne giden İstanbullular, hem gidiş hem de dönüş yolunda ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nü kullandı. Vatandaşların tatil boyunca köprüyü kullanması Yalova'da trafiğin aksamasını önledi. Köprüden geçişlerde bayram tatilinin bitmesinin ardından dün 07.00'den itibaren ücret alınmaya başladı. Yalova istikametini kullanarak köprüye ulaşmak isteyen sürücüler, otoyolun Altınova turnikelerinden köprüye giriş yapıyor. Köprüden geçen otomobiller 88.75 lira, motosikletler ise 62.10 lira ödedi. Sürücüler Altınova-Gemlik otoyo kullanımı için ayrıca ücret ödediler. Feribot kullanıp geçmeyi tercih eden otomobiller 60 lira veya gidiş dönüş bileti alanlar 100 lira ödüyor.
Dönüş trafiğini rahatlattı
Ramazan Bayramı süresince ücretsiz olarak hizmet veren Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda ücretli geçiş başladıktan sonra da geçişler devam etti. Tatilcilerin dönüşünden sonra trafikte yoğunluk yaşanmazken, güzergahı kullanan araçların araba vapuru yerine ücretli olmasına rağmen Osmangazi Köprüsü’nü kullandıkları dikkat çekti. İstanbul’a geçiş yapmak isteyen çoğu sürücü yine Osmangazi Köprüsü'nü kullandı. Köprü ve otoyolların ücretsiz olmasından dolayı durma noktasına kadar gelen Topçular Feribot iskelesinde de hareketlilik başladı.
Akşam
Haber Evrensel Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Haziran’da ulaşıma açılan ve bayram süresince ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü’nden geçişler bu sabah saat 07.00’den itibaren ücretli oldu. Sürücüler geçişlerin çok pahalı olmasına tepki gösterdi.
30 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı şaşaalı törenle açılan Osmangazi Köprüsü’nden, aynı gün saat 24.00’ten itibaren araçlar geçmeye başladı. Osmangazi Köprüsü’nden geçişler 9 günlük bayram tatili nedeniyle sabah 07.00’ye kadar ücretsiz yapıldı. Sabah saat 06.00’ya kadar köprüden toplam 965 bin araç geçiş yaptı. Saat 07.00’ye yaklaşırken, Yalova ve Kocaeli yönlerinde bulunan 10’ar gişede görevliler yerlerini aldı. Saatlerin 07.00’yi göstermesi ile birlikte bariyerler kapanarak, gişelerin üzerindeki ‘ücretsiz’ yazılarının yerini ‘nakit’, ‘kredi kartı’, ‘OGS’ ve ‘HGS’ aldı. Bariyerlerin kapanmasıyla birlikte sürücüler hem köprü ücretini, hem de Altınova ile Gemlik arasında kullandıkları otoyolun ücretini ödedi.
Köprüden 1’nci sınıf araçlar 88.75 TL, 2’nci sınıf araçlar 141.95 TL, 3’üncü sınıf araçlar 168.60 TL, 4’üncü sınıf araçlar 223.60 TL, 5’inci sınıf araçlar 282.15 TL, 6’ncı sınıf araçlar ise 62.10 TL ödedi. Bu ücretin yanı sıra sürücüler Altınova, Kılıç, Orhangazi ve Gemlik gişelerinin hangisinden giriş yaptılar ise otoyol için de ücret ödedi.
‘FİYATLAR ÇOK YÜKSEK’
Köprüden ilk ücret ödeyerek geçenlerden olan Cevat Kara, “Son bir iki dakika ile ücretsiz geçişi kaçırdım. Saat kaça kadar ücretsiz geçiş olacağını biliyordum ama kaçırdım. Fiyatları çok yüksek buldum. Biraz daha düşüş yapılırsa daha memnun oluruz” dedi.
Gişelerden geçen Faruk Uludağ ise, “Ücretsiz geçişin saatini ve fiyatları biliyordum. Fakat talihsiz bir olay yaşadım. Sol arka lastiğim patladı. Onu değiştirince geç kaldık ve ücret ödemek zorunda kaldık” diye konuştu.
KÖPRÜDEN GEÇİŞLER AZALDI
Geçişlerin ücretli olmasının ardından geçişlerin azalması dikkat çekti. 1 Temmuz’dan itibaren köprüden geçişlerin ücretsiz olmasıyla birlikte özellikle köprüyü merak edenlerin akın etmesiyle köprüde tıkanmalar yaşanmıştı. Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve İstanbul’dan köprüyü görmek için gelenler köprünün üzerinde selfie çekmek için durunca köprü tıkanmıştı. Özellikle bayramın 3 gününde köprüde olağanüstü bir trafik yaşanırken, araçlar adım adım ilerledi. Bugün saat 07.00’den itibaren köprüden geçişlerin ücretli olmasıyla birlikte köprüden geçen araçların azlığı dikkat çekti.
PAHALI BULANLAR FERİBOTU TERCİH ETTİ
Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında ise 10 feribot karşılıklı olarak sefer yapmaya devam etti. Feribotları kullanan otomobiller gidiş 60 TL, gidiş- dönüş 100 TL, minivan gidiş 65 TL, gidiş-dönüş 110 TL, cip-minibüs-kamyonet 70 TL, gidiş dönüş 120 TL, kamyonet (4 ton) gidiş 85 TL, gidiş-dönüş 150 TL, midibüs gidiş 85 TL, gidiş-dönüş 150 TL, kamyon-otobüs gidiş115 TL, gidiş-dönüş 210 TL, otobüs gidiş (3 aks) 120 TL, gidiş-dönüş 220 TL, TIR gidiş 190 TL, gidiş-dönüş 340 TL, motosiklet ise gidiş 13 TL gidiş, gidiş-dönüş için ise 20 TL ücret ödedi. Feribotlar araçlar dolduktan sonra sefer yaptı.
Midibüsü ile feribota geçen Ahmet Keskin, “Köprü pahalı olduğu için feribotu tercih ediyorum. Ben kesinlikle Osmangazi Köprüsü’nü tercih etmem” dedi.
Evrensel