28 / 04 / 2024

Osmangazi Soğanlı'daki kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

Osmangazi Soğanlı'daki kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesinde yürütülen kentsel dönüşüm projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Aydın, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması için; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim'' diye konuştu.

Aydın, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Bursa İli Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi bakanlığınız tarafından yürütülmektedir. (Daha önce projeyi Osmangazi Belediyesi üstlenmişti.) Söz konusu proje kapsamında konut ve dükkanların satışı için de bakanlığınız 09.07.2020 tarihinde da açık arttırma usulüne ilişkin resmi açıklama yaptı. 22.08.2020 tarihinde Bursa ziyaretiniz sırasında yaptığınız açıklamada; "Konut seferberliğimizin bir halkası da Bursa'mızda. 292 milyon lira değerindeki 774 konutluk projemiz devam ediyor, konutlarımız yükseliyor. İlaveten 50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimiz kapsamında Bursa'da 3 bin 771 yeni sosyal konut daha yapıyoruz. Nilüfer'de ve Orhangazi'de konutlarımızı önümüzdeki yıl içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Kestel, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl, Harmancık ve Orhaneli'nde 9 ayrı projemizde de hak sahiplerini belirledik, inşaatlarımıza başlıyoruz. Bursa'mız, İller Bankamızın da en titiz çalışmalarının, en ihtiyaç duyulan projelerinin yapıldığı ilimiz. 2003'ten bugüne içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma tesisi gibi sektörlerde tam 4 milyar 300 milyon lira tutarında 194 projemizi tamamladık. 1,5 milyar liralık 9 projemiz de Bursa'nın tüm ilçelerinde devam ediyor." dediniz.''

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın soruları:
1. Bursa İli Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi'nde yürütülen proje hangi aşamaya gelmiştir?

2. Proje ne zaman bitirilecek, hak sahiplerine mülkleri hangi tarihte verilecektir?

3. Proje kapsamında kaç konut ve kaç dükkan bulunmaktadır?

4. Proje  TOKİ  mi, özel müteahhitler mi tarafından yürütülmektedir? Eğer özel müteahhitler üstlenmişse, söz konusu firmalar kimlere aittir?

5. Bölge halkı proje konusunda ne zaman bilgilendirilecektir? Bugüne kadar bilgi verilmemesinin sebepleri nelerdir? 


Geri Dön