05 / 05 / 2024

Osmaniye Katı Atık Tesisi yıl sonunda tamamlanıyor!

Osmaniye Katı Atık Tesisi yıl sonunda tamamlanıyor!

Osmaniye Belediyesi ve Birlik Başkanı Kadir Kara, Katı Atık Bertaraf Tesisinin, özellikle Yaveriye TOKİ sakinlerinin merakla beklediği bir proje olduğunu ifade ederken, bu konunun aslında Osmaniye ilinin en büyük sorunu olduğunu söyledi.




Osmaniye Belediyesi ve Birlik Başkanı Kadir Kara, Katı Atık Bertaraf Tesisinin, özellikle Yaveriye  TOKİ  sakinlerinin merakla beklediği bir proje olduğunu ifade ederken, bu konunun aslında Osmaniye ilinin en büyük sorunu olduğunu söyledi. 


"Bu tesisin yapılması için bu dönem ve geçen dönem ki tüm belediye başkanlarımıza, Î1 Özel İdaresine, valilerimize, milletvekillerimize ve ilgili bakanlıklarımıza Osmaniye ili adına teşekkür ederim" Osmaniye Mahalli İdareler Birliği tarafından yapımına başlanan Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapımı hızla devam ederken 2014 yıl sonuna kadar tamamlanarak yeni yılda çalışması planlanıyor.

diyen Kara, " Bu tesisin yapılması ile artık çöplerin gelişi güzel bir şekilde atılmayacak, Osmaniye'nin tamamının evsel atıkları burada ayrıştırılarak depolanacağını ve aynı zamanda bu atıklardan gübre yapılarak gelir elde edilecektir. Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaatında şu ana kadar kazı dolgıı işlemi, idari bina, kontrol binası, tekerlek yıkama ünitesi, kompost alanı betonlaması, sızıntı suyu lagünü ve makine ekipman binası yapıldı." Diye belirtti. 

Başkan Kara, "tesisin etrafına tel çit çekildi. Ayrıca makineler kurularak test çalışması yapıldı. Makinelerin sağlıklı bir şekilde çalıştığı test edildi. Bundan sonra ise 105 bin metre kare büyüklüğündeki bir alanda düzenli depolama bölgesine ve sızıntı suyu lagününe 50 cm kalınlığında çakıl serilip üzeri jeo tekstil ile kapatılacak, yani doğaya sızıntı suyu salimini engellenecek. Ardından ise idari binalar kurulacak, kantar binası ve tekerlek yıkama ünitesi kurulup, tesis içi yollar asfaltlanacak ve tesis çalışır vaziyete gelecek. Muhtemelen bu yılın sonuna kadar projeyi tamamlamayı hedefliyoruz.



Medya Yenigün


Geri Dön