27 / 04 / 2024

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın o açıklamaları...




Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaat çalışmalarının yavaş ilerlediği iddiasının gerçeği yansıtmadığını dile getirerek önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz yaptığı açıklamada "Kentimizde 31 Aralık 2023 tarihinde merkezde 260, Toprakkale ilçesinde 152, Düziçi ilçesinde 511, Hasanbeyli ilçesinde 238, Sumbas ilçesinde de 190 konut olacak şekilde toplam 1351 konutun teslimi gerçekleştirilecek." diye konuştu.

Paylaşılan bilgilere göre Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dün Karaçay Konteyner Kent'i ziyaretinde Osmaniye'de kalıcı deprem konutlarının yapımının yavaş ilerlediği ve tamamlanmış olan 2 blok dışında henüz hazırlık aşamasında olunduğu iddiasında bulunduğunu anımsattı.

Osmaniye Valisi Yılmaz dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Açıklamasında söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığına değinen Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, şunları dile getirdi: "Osmaniye'de kalıcı konutların inşaat çalışmaları hızlı bir biçimde devam ediyor. Osmaniye merkezde 1.820, Düziçi ilçesinde 1.209, Hasanbeyli ilçesinde 504, Toprakkale ilçesinde 152, Sumbas ilçesinde 190 adet konutun ihaleleri tamamlanmış olup toplamda 3 bin 875 adet kalıcı konutun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımlarına başlanılmıştır. Söz konusu bu yapım süreci hızlı bir biçimde devam ediyor. Şehrimizde 31 Aralık 2023 tarihindemerkezde 260, Toprakkale ilçesinde 152, Düziçi ilçesinde 511, Hasanbeyli ilçesinde 238, Sumbas ilçesinde de 190 konut olmak üzere toplam 1351 konutun teslimleri gerçekleştirilecek."

100 BLOKUN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI


Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz yaptığı açıklamada Özgür Özel'in Osmaniye'de 2 blok dışında tamamlanan blok olmadığı iddialarına da değinerek, "Şu anda Osmaniye'de toplam 100 blokun kaba inşaatı tamamlanmış olup 86 blokta da ince imalat çalışmaları devam etmektedir." diye konuştu.

İlçelere göre kaba inşaatı tamamlanmış olan kalıcı konutların blok sayıları ile ilgili de bazı açıklamalar yapan Osmaniye Valisi Erdinç  Yılmaz, köy evleriyle ilgili de şunları dile getirdi: "Osmaniye genelinde, kırsalda 1.204 köy evi ve 181 ahırın ihalesi gerçekleştirilmiş olup yapım çalışmalarına başlanıldı. Şubat'tan itibaren tamamlanmış olan köy evlerinin hak sahiplerine teslimi planlanıyor. Sonuçta toplamda 1.351 konutun teslimleri Aralık ayında yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan, depremin yaşandığı andan itibaren şahsımı aradı ve devlet millet tek yürek olduk, bu mücadeleyi verdik. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Kalıcı konutlar hızlı bir şekilde yükseliyor. Kalıcı konutların inşası maksimum yapılabilecek hızda sürüyor."

Deprem konutları zamanında teslim edilecek mi? Özgür Özel’den flaş iddia!

Bu il için deprem uyarısı: 6-7 şiddetinde olabilir!

AK Partili Karaaslan açıkladı! 3 milyon konutun dönüşümü tamamlandı!


Geri Dön