27 / 04 / 2024

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 



Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentte 10 bin ağır hasarlı binanın 90 günde yıkılıp enkazlarının da kaldırılacağını bildirdi.

Yılmaz, valilikte bir araya geldiği gazetecilere, 6 Şubat'taki depremlerden Osmaniye'nin de etkilendiğini belirtti.

Depremlerde kent genelinde 687 bina yıkıldığı bilgisini veren Yılmaz, acil yıkılacak 488 bina tespit ettiklerini ve bunların yıkımını yapıp enkazın kadırıldığını söyledi.

Depremde yıkılanların enkazını da kaldırdıklarını dile getiren Yılmaz, "Şu an 10 bin civarında ağır hasarlı binamız var. Bunların da ihalesini yaptık, sözleşmesini imzaladım, yıkımlarına başlanacak. 90 gün süre verdik, 90 gün içinde inşallah tamamen bu görüntüden ilimizi kurtarmak istiyoruz" açıklamasında bulundu. 

Osmaniye de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Devletin, depremin ilk anından itibaren çok iyi organize olduğun söyeyen Yılmaz, "Tabii ki eksikliklerimiz olabilir. Deprem günü Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, koordinatör bakanımız olarak kentimize geldi" dedi.

Balıkesir ve Niğde valilerinin koordinatör vali olarak geldiklerini kaydeden Yılmaz, "Hep birlikte devlet olarak bütünleştik. Zaten ben depremden yarım saat sonra kriz masasını toplayarak bilgi almaya başladım." diye ifade etti.

Sözlerine devam eden Yılmaz şunları söyledi; "Bütün kamu görevlileri, jandarma, emniyetin çıkmasını emrettim ve çıktılar. Hatta en önemli hususun yıkılan binaların hangisinde vatandaşımız kaldığının tespitini yapmak olduğunu söyledim. 83 binada vatandaşımızın olduğunu tespit ettik ve hemen kurtarma çalışmalarına başladık."

İşte diğer detaylar...


Geri Dön