Kent Haberleri

Osmaniye'de depreme dayanıksız binalar yıkılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, afet ve pandemi konularının değerlendirildiği toplantıda depremde yıkılma riski bulunan binaların yıkılması için çalışmaların başlatıldığını dile getirdi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, afet ve pandemi konularının değerlendirildiği toplantıda depreme yönelik hayata geçirilecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Milliyet'te yer alan habere göre; kentin deprem bölgesinde olduğunu anımsatan Yılmaz, “Ne zaman deprem olacağını bilmiyoruz. Dolayısıyla hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.

Afete hazırlık konusunda bilgilerin verildiği toplantıda konuşan Vali Erdinç Yılmaz, öncelikle afetlere karşı alınan önlemler konusu hakkında değerlendirme yaptı. Vali Yılmaz, “Deprem bölgesindeyiz. Dolayısıyla depreme hazırlıklı olmak gibi bir mecburiyetimiz var. Bunun için çalışmalarımızı başlattık. Bir an önce yıkılması gereken binaların yıkılması ve 1999 depreminden sonra yapılan yapıların kontrolünün sağlanması çok önemli.  Yaşadığımız evlerin depreme dayanıklı olması gerekiyor. Bunun için vatandaşlarımız hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalı. Çünkü bunun sonucunda hayatını kaybetmek var. Allah uzak etsin ama deprem bölgesindeyiz ve ne zaman deprem olacağını bilmiyoruz. Dolayısıyla hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.

Erdinç Yılmaz: Depreme dayanıksız binaların yıkılması gerekiyor!