Genel

Osmaniyede icradan 1.3 TLye satılık bina!

Osmaniye 1. İcra Müdürlüğü, Osmaniye ilinde yer alan binayı 1 milyon 342 bin 625 TLye satıyor. Binanın ihalesi 8 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek  

Verilen ilan şu şekilde;

Bir borçtan dolayı ipotekli olan ve satılmasına karar verilen taşınmazların cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAŞINMAZIN TAPU KAYDI VE HALİHAZIR DURUMU:
Osmaniye ili Merkez Alibeyli Mh. kain tapunun 22 cilt, 2169 sayfa, 57 ada,71 parselde kayıtlı, 305.25 m2 arsa üstünde 305x4 kat= 1.220 m2 toplam inşaat alanlı bina bulunmaktadır. Bina bodrum, zemin, 1 ve 2. kat olarak yapılmış, bodrum katın tabanı ahşap parke, birinci katın tabanı granit, diğer katlar kalebodur ve karo mozaiktir. Zemin kat asma tavanlı ve gizli aydınlatmalıdır. Ön kısmı vitrin, yan duvarlar alçı sıva üzeri su bazlı boyadır. Binanın asansör yuvası bırakılmış, asansör yapılmamıştır. Bina 3. sınıf B grubu yapı sınıfına girmekte ve'takriben 5 yaşındadır. Taşınmaz her türlü ticari faaliyetin yapıldığı bölgededir.

TAŞINMAZIN TOPLAM DEĞERİ: 1.342.625,00 TL

TAŞINMAZIN İMAR DURUMU: Bitişik nizam 5 kat konut ve ticaret alanı olarak gözükmektedir.

SATIŞ ŞARTLARI:
1- Birinci artırmanın, 08.04,2011 Cuma günü, saat 09.50-10.00 arasında Osmaniye 1. icra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılmasına, bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masrafını geçmek şartı ile ihale olunmasına, böyle bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, 18.04.2011 Pazartesi günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılmasına, bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilmesine, şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya


çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış düşürülecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Damga vergisi, KDV, tapu harç (1/2) ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tapu harcı 1/2'si ve tellaliye salış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanunu'nun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/568 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

7- Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe
gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenlerin de yerine kaim olmak üzere İLANEN TEBLİĞ OLUNUR.

DOSYA NO: 2010/568 Tal. Örnek No: 27

Kübra Genç/Emlakkulisi.com