Kent Haberleri

Osmaniye'deki kalıcı konutlar Eylül'de teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları yıkılan veya zarar gören depremzedeler için Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde yapımı süren 152 konut, Eylül ayında hak sahiplerine teslim edilecek.İnşaatı hızla devam eden, 2 oda 1 salon ile 3 oda 1 salon konutlar şeklinde planlanan toplamda 152 konutun, eylül ayında hak sahibi depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerinden etkilenen Osmaniye'de, 17 Mart tarihinde Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde inşaat çalışmalarına başlanan kalıcı konutların yapımı devam ediyor.

İnşaatı hızla devam eden, 2 oda 1 salon ile 3 oda 1 salon konutlar şeklinde planlanan toplamda 152 konutun, eylül ayında hak sahibi depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada Osmaniye'de yaklaşık olarak 3 bin 685 konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini ve bunların bir kısmının da temellerinin atıldığını söyledi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş açıklamasında "İnşaat çalışmaları sürüyor. Aynı zamanda yaklaşık olarak toplamda 1030 köy konutunun da ihalesi yapıldı. Onların da yer teslimleri gerçekleştirildi. İnşaatları hızlı şekilde sürüyor." dedi.

Mücahit Demirtaş yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un depremzede vatandaşlara bir söz verdiğini ve bu sözü yerde bırakmamak için herkesin elinden gelenin fazlasını yaptığını söyledi.

Ağır hasarlı şekilde tespit ettikleri yaklaşık olarak 9 bin bina olduğunu belirten Mücahit Demirtaş bunların da yaklaşık olarak 16-17 bin bağımsız bölüme tekabül ettiğini söyleyerek, "Bunun dışında depremin yıktığı ve bizim acil yıkım kararıyla yıktığımız yaklaşık olarak 1100 konut var. Bunlarla birlikte toplamda 17-18 bin bağımsız bölüme ihtiyacımız var. Hak sahipleri netleşince kesin sayılar daha netleşmiş olacak. Tabii biz bunları beklemeden çalışmalara bir an önce başladık. Şu anda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı marifetiyle toplamda 3 bin 685 konutun ihalesi yapıldı. Onların da hızlı bir biçimde yapım çalışmalarına başlandı. Onun öncesinde proje, zemin etüdü ve yerleşim konusunda, mobilize olma konusundaki süreçler devam ediyor. Başladıktan sonra da 8 ayda tamamlanacak." dedi.

Toprakkale ilçesinde yapımı devam eden kalıcı konutlara ilişkin de konuşan Demirtaş, şunları dile getirdi: "İhalesi tamamlanarak yapım çalışmalarına başlanan toplamda 152 konutun inşaatı sürüyor. Söz konusu proje, zemin +4 kat şeklinde planlandı. 7 blok üzerine toplamda 152 konutluk bir yapı olacak. Bunun 66'sı 2 oda 1 salon, 86'sı ise 3 oda 1 salon şeklinde planlandı. 17 Mart tarihinde sözleşmesi yapılarak inşaata başlandı. 12 Eylül tarihinde de tamamlanacak inşallah. Gördüğünüz gibi burası da tünel kalıp sistemiyle inşa ediliyor. En kısa zamanda kaba inşaatını bitirip, bina içiyle ilgili tüm malzemelerin tedariki yapılmış durumda ince işlere girişilecek." dedi.
 

Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin! 

Milli Emlak'tan 57 bin 405 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Tek tek açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın!

Emekli bayram ikramiyesinin verileceği tarihler belli oldu! Bayram ikramiyesi kaç TL, yeni zam geldi mi?