Eğitim

ÖSYM az önce açıkladı…  Sınavlara girecek milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen yıkıcı depremlerin ardından toplanan ÖSYM İl ve İlçe Sınav koordinatörlerince yapılan toplantıda önemli kararlar alındı.  Peki sınavlarda erteleme ya da iptal var mı? Sınav takviminde değişiklik olacak mı?Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 depremin ardından merkezi yerleştirme sınavlarının takviminde bir değişiklik olup olmayacağı, sınavların ertelenip ertelenmeyeceği, bu sınavlara girecek milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) deprem sonrasında il ve ilçe sınav koordinatörleriyle önemli bir toplantı gerçekleştirerek yeni kararlar aldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 depremin ardından merkezi yerleştirme sınavlarının takviminde bir değişiklik olup olmayacağı, sınavların ertelenip ertelenmeyeceği, bu sınavlara girecek milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor.

Depremler sonrasında, deprem bölgesindeki iller OHAL kapsamına alınırken, ÖSYM koordinatörleriyle bir araya geldi.  Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Gündemi deprem ve sınav takvimi olan toplantıda ÖSYM sınav takvimine yaklaşan ilk sınavın nisan ayı başında yapılacak Milli Savunma Üniversitesi sınavı olduğu belirtildi.

EK BAŞVURU İÇİN ÜCRET ALINMAYACAK

Söz konusu sınava girmek isteyenler için, mart ayının başında ek başvuru açılacağı vurgulanan açıklamada, adayların bu ek başvuru süresi boyunca istedikleri yeri tercih edebileceği, ayrıca ek başvurulardan ücret de talep edilmeyeceği bildirildi.

Peki ÖSYM sınav tarihlerinde değişiklik var mı?   Hangi düzenlemeler yapıldı? 

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde tam 10 ili birden vuran depremlerin etkilerinin ele alındığı toplantıda, üniversiteleri ve sınav merkezlerini etkileme durumunu belirlemek için OHAL kapsamına alınan illerin il ve ilçe sınav koordinatörleriyle "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı"  gerçekleştirildi.

OHAL BÖLGESİNDEKİ DURUM DEĞERLENDİRİLDİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy başkanlığındaki toplantı, başkan yardımcıları, daire başkanları ve OHAL bölgesindeki koordinatörlerin katılımıyla Gaziantep'te yapıldı.

Açıklamaya göre,  sınavlar açısından bölgenin durumu değerlendirilirken, Ersoy ÖSYM koordinatörlüklerinin durumu ve çalışmaları konusunda bilgi aldı. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, toplantıda bir konuşma yapan Ersoy, deprem felaketinin yaralarının milletçe el birliğiyle sarılacağını dile getirdi.

İSTEDİKLERİ YERDE GİREBİLECEKLER

Sınav takvimine ilişkin bilgiler de veren Ersoy, şöyle devam etti:

"ÖSYM sınav takviminde yer alan en yakın sınav nisan ayı başında gerçekleştirilecek Milli Savunma Üniversitesinin sınavı olacaktır. Bu sınava yönelik mart ayının başında ek başvuru alacağız.  Sınava katılacak adaylar ek başvuruda, istedikleri yeri tercih edebilecekler.  Sınavlarda ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücreti, yönetim kurulu olarak deprem dolayısıyla kaldırma kararı aldık. Sınavlara katılacak adaylar Türkiye'nin herhangi bir yerinde sınava girebilecek."

 

MAĞDURİYET YAŞANMAYACAK

Aldıkları bilgilere göre deprem bölgesindeki bazı bölgelerin boşaldığını vurgulayan Ersoy, "Söz konusu bölgelerde nüfus hareketliliği çok fazla. O nedenle bundan sonraki süreçte sınavların nasıl yapılacağına hep birlikte karar vereceğiz. Hiçbir bireyin sınav sürecinde mağduriyet yaşamaması temel hedefimiz olacak” dedi.

Aile Bakanlığı’ndan son dakika müjdesi… Mutlaka başvurun, 1.611 lira ödenecek!

Son dakika… Akıllı telefonlara devasa zam geliyor! En ucuz telefon 2.500 lira birden artacak!

Depreme karşı güçlendirme yapmak pahalı mı? Hane başına kaç liraya çıkıyor?

Milyonları ilgilendiren son dakika müjdesi! Görüşmeler başladı! İşte EYT’nin çıkacağı tarih!