İş Fırsatları

ÖSYM memur alacağını duyurdu! Düşük KPSS puanı ile hemen işe başlayın! İşte şartlar!

ÖSYM memur alımı yapacağını duyurdu. Üstelik düşük KPSS puanı ile alımlar yapılacak. İşte istenilen şartlar!KPSS puanı bulunan adayların başvuru yapabileceği ilan ayrıntıları duyuruldu

ÖSYM çatısı altında yapılacak memur alımları için araştırmalar başladı. KPSS puanı bulunan adayların başvuru yapabileceği ilan ayrıntıları duyuruldu. 3 Mayıs 2023 tarihinde yayınlanmış olan ilanda 15 memur alımı yapılacağı açıklandı.

İşte ÖSYM personel başvuru ayrıntıları…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Kapsamında gerçekleştirilecek olan memur alımları paylaşıldı. Memur olmak isteyenlerin başvuru yapabileceği ilan ayrıntıları duyurulurken, 15 Sınav Hizmetleri Uzmanı Alımı yapılacağı açıklandı.

ÖSYM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

ÖSYM çerçevesinde gerçekleştirilecek olan memur alımları için ayrıntılar merak edilip araştırılıyor. 15 memur alımı yapılacağı ifade edilirken adaylardan istenen belirli şartlar bulunmaktadır.

Bu kapsamda adayların taşıması gereken şartlar şu şekildedir;

SINAV ŞARTI!

Genel şartları yerine getiren adayların başvuru yapabileceği özellikle belirtilmektedir. Bununla birlikte adaylardan ayrıca eğitim ve KPSS şartı istendiği de duyuruldu. 2022 yılında düzenlenen KPSS sınavından P3 puan türünde en az olarak 60 puan alan adayların başvuru yapabileceği belirtildi. Bunun yanı sıra yurt içinde en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerden mezun olan adaylar ile bu bölüme denkliği olan yurt dışında eğitim alan öğrencilerin de mezun olması durumunda başvuru yapabilecekleri aktarıldı.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM çatısı altında yapılacak olan memur alımları için başvurular 3 Mayıs 2023 günü başladı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar için son başvuru tarihi 17 Mayıs 2023 olduğu aktarıldı. 15 Sınav Hizmetleri Uzmanı olarak başvuruda bulunacak olan kişilerin elektronik ortamdan başvuru yapabileceği açıklandı. Memur alımı için adaylar https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru işlemleri yapılabilir.