Turizm

Otel fiyatları ikiye katlandı, bayramda tatil hayal oldu! 2 kişilik tatilin maliyeti en az 25 bin lira!

Bayram tatili öncesi otel fiyatları cep yakıyor. Bayramda, iki kişi 8 gecelik konaklamanın bedeli 25 bin liradan başlayarak 50 bin liraya kadar yükseliyor. Ultra her şey dahil tatili tercih edenlerin ise en az 200 bin lira ile en çok 500 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.Ancak Akdeniz ve Ege Bölgesi başta olmak üzere sahil bölgelerinde artan otel fiyatları vatandaşı kara kara düşündürüyor

Okulların kapanması ve yaklaşan Kurban Bayramıyla birlikte tatil planları da yapılmaya başlandı. Ancak Akdeniz ve Ege Bölgesi başta olmak üzere sahil bölgelerinde artan otel fiyatları vatandaşı kara kara düşündürüyor. Otel fiyatlarında geçen yıla kıyasla yüzde 100’e yakın artışlar görülüyor.

Hürriyet Gazetesinin haberinde, çoğu sahil bölgesinde otel fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 100’e oranlarda arttığı belirtildi. Buna göre, bayramda 9 gün tatile çıkmayı planlayanları, astronomik fiyatlar bekliyor.  İki kişilik bir otelde konaklamanın en düşük maliyeti 10 bin liradan başlarken, beş yıldızlı herşey dahil utra seçeneği tercih edenlerin ise en az 200 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Hatta bu fiyat 500 bin lirayı bile aşabiliyor.

Bayram tatilinde iki kişi oda-kahvaltı olacak şekilde iyi bir otelde konaklamak isterse ortalama 25 bin ila 50 bin lira arasında bir bütçeyi göz önünde bulundurması gerekiyor.

ÇEŞME VE ALAÇATI DAHA PAHALI

Haberde, İzmir’in gözde tatil bölgesi Çeşme ve Alaçatı’da en uygun otellerin fiyatlarının diğer bölgelere göre daha yüksek olduğu belirtilirken, bu bölgede bulunan otellerin büyük bölümünün, oda-kahvaltı şeklinde hizmet verdiği kaydedildi.

Geçen yıla göre pansiyon fiyatlarının bile en az iki kat artmış durumda olduğu belirtilirken, bayram döneminde sadece oda seçenekli iki kişilik en uygun pansiyonun bile 15 bin liradan başladığına işaret edildi. Alaçatı’da oda kahvaltı olacak şekilde butik otellerin fiyatları ortalama 23 bin liradan başlarken, en yüksek fiyatlı otel ise yaklaşık 150 bin lirayı buluyor.

HER ŞEY DAHİL ORTALAMA 60 BİN TL

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sadece oda-kahvaltı hizmet veren apart veya pansiyonlarda, iki kişi konaklamanın bedeli ise yaklaşık 10 bin lira civarında bulunuyor. Haberde, Marmaris bölgesinde ultra her şey dahil otelin çok az bulunduğu belirtilirken, her şey dahil otellerde ise fiyatların ortalama 60 bin liradan başladığı, bu bölgenin en pahalı otelinde konaklamanın bedelinin ise 355 bin lira olduğu kaydedildi.

Tatilde çok tercih edilen bölgelerden biri olan Antalya Belek’te ise sadece oda olarak alınabilecek apart veya pansiyonlarda 8 gece konaklamanın bedeli ise ortalama 12 bin ila 20 bin TL arasında değişiyor. Her şey dahil 5 yıldızlı bir otelde, 8 gecelik konaklamanın bedeli ise en düşük 40 bin liradan başlarken, bu rakam 200 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bölgedeki en pahalı otelin fiyatının ise 500 bin lirayı aştığı belirtiliyor.

Diğer yandan; yine gözde tatil beldelerinden Fethiye’de ise apart otellerde 10-15 bin lira civarında oda bulmanın mümkün olduğu, Ölüdeniz bölgesinde plaja yakın bulunan butik otellerde ise fiyatların 40 bin lira ile 60 bin lira arasında değiştiği kaydediliyor.