Genel

Otel konforu sağlayan 10 konut projesi!

Eskisinden çok daha farklı biçimde karşımıza çıkan konut projelerinde alışveriş merkezinden okullara, otellerden otel hizmetlerine kadar pek çok alternatif sunuluyor...

Artık bir konut satın alırken bir konuttan daha fazlasını almış oluyorsunuz. İşte bu hafta biz de hem otelini sunan hem de otel servisini, konforunu eksik etmeyen konut projelerine göz attık …

1-42 Maslak / Bay İnşaat

Maslak 'ın yeni gözdesi!

Lokasyon: Maslak

Fiyatları: 400 bin dolar – 5 milyon dolar

Bay İnşaat, 42 Maslak projesi ile hem İstanbul 'a hem de Maslak bölgesine yeni bir bakış açısı getiriyor. Ekim 2010 'de temeli atılan 42 Maslak, İstanbul'un merkezinde inşaatı devam eden ve birbirine entegre 4 farklı konsepten oluşuyor.

Proje, 42'şer katlı iki kulede yer alacak 430 rezidans dairesi, 14 tower penthouse, 57 bin metrekarelik satılık A++ ofis ve 32 bin metrekarelik alışveriş ve yaşam alanları ile dikkat çekiyor.

Mimari özelliği sayesinde rezidanslar, ofisler, sosyal alanlar, dükkanlar, restoranlar, barlar ve kulüpler gibi farklı alanlar arasında fonksiyonel geçişlerin olacağı 42 Maslak 'ı 25. katında yer alacak olan kapalı havuz, fitness salonu, sauna ve buhar odaları da farklı kılıyor. Projeyi diğerlerinden ayıran tek özellik bu da değil.   Projede ayrıca 20 bin metrekarelik 5 yıldızlı otel bulunuyor.  

2014 yılında tamamlanacak olan 42 Maslak 'da yer alan kulelerden bir tanesinde konumlandırılacak olan 5 yıldızlı otel, kulenin ilk 10 katında yer alacak. Yerli ve yabancı önemli otel zincirleri tarafından yoğun ilgi gören projede yer alacak otelin ismi ve konsepti kısa bir süre sonra açıklanacak.

400 bin dolardan başlayan fiyatlara sahip 42 Maslak Projesi'nde yer alacak penthouse'ların ise satış fiyatları da 5 milyon dolardan başlangıç gösteriyor.      

42 Maslak projesi'nde yer alan rezidansların iç mimarisi Sinan Kafadar - Metex Mimarlık imzası taşıyor.

0212 276 00 42
www.42maslak.com

2-Mall Of İstanbul / Torunlar GYO

En büyük karma proje!

Lokasyon: İkitelli

Fiyatları: 309 bin TL – 879 bin TL.

Torunlar GYO 'nun rezidans, AVM, ofis ve otelden oluşan konsepti ile hayata geçirdiği Mall Of İstanbul, 2013 'ün ikinci yarısına kadar tamamlanacak.

Mall of İstanbul projesinde toplamda 1.200 rezidans daire bulunuyor. Projenin satışa sunulan iki bloğunda stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere farklı büyüklükte rezidans daireler yer alıyor. Projede yer alan konutların alanları 53 metrekare ile 216 metrekare arasında değişirken fiyatları da 309 bin TL 'den başlıyor ve 879 bin TL 'ye kadar yükseliyor.

AVM çatısında ve ortak alanlarda konutlara yönelik olarak; rekreasyon alanları, bahçeler, yüzme havuzları, jakuzi, çocuk oyun alanları, 2km 'ye varan yürüme-koşu parkurları, dinlenme köşeleri, toplanma alanları, süs havuzları, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahası gibi donatılar bulunuyor.

Ayrıca AVM içinde temalı eğlence parkı, snowpark, 18 salonlu sinema, temalı müze, dünya ve Türkiye 'nin yöresel mutfaklarını bir araya getiren Gourmet Center, botanik park gibi farklı bir çok alana da proje içerisinde yer veriliyor.

Projede ayrıca 300 odalı 5 yıldızlı bir de otel yer alacak. Henüz kesinleşmemiş olsa da otelde de pek çok sosyal imkanın yer alacağı tahmin ediliyor.

Ulusal ve uluslararası tüm önemli markaların yer alacağı 350 mağazadan oluşacak Mall of İstanbul, aynı zamanda İstanbul ' un en büyük AVM 'lerinden birisi olacak. Alışveriş merkezi içinde mağazalar, restoranlar ve kafelerin yer alacağı açık cadde ve iç sirkülasyon için kullanılacak nostaljik ‘hatlı tramvay ' projenin öne çıkan özellikleri arasında dikkat çekiyor.

0212 444 2 664
http://www.mallofistanbul.com.tr/moi/


3-Avrupa Konutları Atakent 3 / Artaş İnşaat

Suyun ve yeşilin birlikte olduğu proje!

Lokasyon: Küçükçekmece

Fiyatları: 227 bin 500 TL – 544 bin 150 TL.

Artaş İnşaat projesi Avrupa Konutları Atakent 3 Projesi, Küçükçekmece 'de konutlandırıldı. 2 bin 300 konuttan meydana gelen projede 1+1,2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar bulunuyor.

Projede yer alan konutların alanları 83 metrekare ile 182 metrekare arasında farklılık gösteriyor. Proje kapsamında yer alan konutların fiyatları ise 227 bin 500 TL 'den başlıyor ve 544 bin 150 TL 'ye kadar yükseliyor.

Proje kapsamında yer alan otelin işletmesi daha belirlenmemiş olsa da, otelde toplam 167 oda yer alacak. Sosyal tesislerin ve dükkanların yer alacağı otelle ilgili bilgiler henüz kesinleşmedi.

Avrupa Konutları Atakent 3 'ün girişinde 4 yıldızlı otel, otel bünyesinde sağlık merkezi, kapalı havuz, fitness, sauna, SPA yer alıyor. Proje 162 bin metrekare peyzaj alanına, 17 bin metrekare suya ayrılan alana, 4 açık yüzme havuzuna, her daire için kapalı otoparka sahip bulunuyor. Ayrıca 16 mağazadan oluşan alışveriş çarşısı, göl, cafe, anaokulu, kreş ve 43 dönümlük koru yer alıyor.

Avrupa Konutları Atakent 3 'te konut teslimleri 2012 yılının Temmuz ile Eylül ayları arasında gerçekleştirilecek.

Atakent 3 'ün sosyal alanlarında ise kapalı ve açık otoparklar, yüzme havuzları, çocuk oyun parkları, kreş ve anaokulu, göl kafe, kent meydanı, futbol, basket ve voleybol, tenis sahaları bulunuyor.

0212 444 0 380
http://www.avrupakonutlari.com.tr/

4-Canan Residence / Canan Yapı

Otel hizmeti çok yakınınızda!

Lokasyon: Ataşehir

Fiyatları: 345 bin TL- 855 bin TL.

Canan Rezidans, Canan Yapı tarafından Ataşehir 'de hayata geçirildi. Canan Residence, kalitesi, modern mimarisi ve lüks kavramının naif kalacağı 7 yıldızlı otel konforuyla tüm rezidans projelerinden bir adım önde...

Proje kapsamında otel bulunmasa da projenin verdiği hizmet bir otelinkiyle yarışacak düzeyde.

Projede restorandan ve mini marketten evlere servis hizmeti veriliyor, vale sistemi ile hizmet veren oto yıkaması, bay-bayan kuaförler ve kuru temizleme var.

İstanbul 'un yeni finans merkezi olacak Ataşehir 'de konumlanan Canan Residence 'ta konutların teslimleri hemen yapılıyor.

Türkiye'nin ödüllü, ünlü mimarlarından Adnan Kazmaoğlu imzası taşıyan
Canan Residence, 18, 22 ve 32 katlı 3 blokta 269 konuttan meydana geliyor.

Tüm sosyal yaşam alanlarının ünlü tasarımcı Tanju Özelgin tarafından dekore edilen projedeki SPA merkezi, lüks SPA otelleri ile yarışacak nitelikte.

Sauna, dinlenme odaları buhar banyosu, jet masajlı duşları bulunan SPA merkezinin yanı sıra 900 metrekare alandaki kapalı yüzme havuzu, dekorasyonun ferahlığı, gün ışığına açık oluşu, ahşap kaplı dinlenme alanları ve tüm bu 900 metrekare alanın alttan ısıtmalı oluşu ile SPA 'yı 7 yıldızlı otel niteliğine kavuşturuyor.

Açık voleybol, basketbol, mini futbol alanı, tenis kortu çocuk parkları, kapalı çocuk oyun alanı, sinema, konferans salonu ile de farklılık yaratmakta. ve en önemlisi tüm bu imkanlar, sadece konut sahiplerine özel olarak ve üyelik bedeli ödemeden sunuluyor.

Projede yer alan konutların alanları 80 ila 237 metrekare arasında değişirken fiyatları da 345 bin TL 'den başlıyor ve 855 bin TL 'ye kadar çıkıyor.

0216 499 93 27 - 28
www.cananresidence.com

5-Dap Burgu / Dap Yapı

Su konseptinin hakim olduğu kuleler!

Lokasyon: Maltepe

Fiyatları: 149 bin TL - 407 bin TL

Dap Yapı tarafından hayata geçirilen Dap Burgu, dış mimari farklılığına paralel, iç mimaride de lobiden itibaren lüksün yeni tanımı ile buluşturan proje bambaşka bir dekorasyon zenginliğine sahip.

Lüks bir otel konforunda dekore edilen Dap Burgu, işletme ve kullanım açısından değişik bir rota izleyecek. Proje oturmadığın dönemde kirala modeliyle alternatif kazanç imkanı sağlayacak.

Dap Burgu, kullanıcısına ve özellikle yatırımcısına yeni bir işletme anlayışı sunuyor.
Yurt dışında hayli yaygın olan ancak ülkemizde henüz pek uygulanmayan oturmadığın dönemde kirala modeliyle alternatif kazanç imkanı sağlıyor. Böylelikle projeden daire alanlar dilerlerse mevcut ve yeni yapılacak otellere ilaveten kendi yerlerini rezidans olarak kiralayarak ekstra gelir elde edebilecekler. Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilecek olan daireler profesyonel bir yönetim sistemiyle işletilecek. Daire sahipleri kira toplama veya kiracı bulma gibi konularla ilgilenmeyecek.

22 katlı simetrik iki kule olarak tasarlanan Dap Burgu 'da yer alan konutların alanları 36 metrekare ile 103 metrekare arasında değişiyor. Fiyatları ise 149 bin TL 'den başlıyor ve 407 bin TL 'ye kadar çıkıyor.    

24 saat güvenlik ve resepsiyon hizmeti verilen rezidansta, 4 mevsim açılır kapanır yüzme havuzu, cafe-restaurant sosyal yaşamınızı konforlu ve özel kılarken, heliport iş yaşamının gerektirdiği dinamizme yeni bir home-office kavramı içinde tasarım unsuru olarak ele alınıyor.

0216 444 33 39

http://www.dapburgukule.com/

6-Rixos Residences Bomonty / İpek - çakırkaya ve Ayaydın Grup

Bomonti 'de lüksle buluşturan proje!

Lokasyon: şžişli Bomonti

Fiyatları: 388 bin dolar - 3 milyon 500 bin dolar

Rixos Residences Bomonty; süitini dilediği zaman içinde yaşamak, dilediği zaman kiraya vermek isteyenler için geliştirdiği farklı kiralama sistemi ile benzersiz bir kazanç olanağı yaratıyor. Süit sahipleri, haftalık ve aylık kiralama opsiyonlarının yanı sıra; 6 aydan uzun süreli kiralamalar için de seçeneklere sahip oluyor. Böylece süitler, süit sahibi adına Rixos markası ve güvencesiyle kiraya verilebiliyor ve yatırımcısına yüksek kazanç sağlıyor.

İpek - çakırkaya ve Ayaydın Grup yatırımıyla gerçekleştirilen Rixos Residences Bomonty 'de; 308 modüler süit ve 6 adet de penthouse bulunuyor. Proje kapsamında 84 metrekareden başlayıp 500 metrekareye kadar çıkacak farklı özelliğe sahip süit alternatifleri yer alıyor. Ayrıca Projede değişik katlarda 8 adet kat bahçesi ve açık bahçeler bulunuyor. 388 bin dolardan başlayan fiyatlarıyla Rixos Residences Bomonty örnek süitleri ile ilgilenenlerin ziyaretine hazır. Projedeki en pahalı konut fiyatı ise 3 milyon 500 bin dolar olarak belirlendi.

TAGO Mimarlık, Zikrullah Turan imzalı proje geliştirdiği özgün kiralama sistemi ile süit sahiplerine, süitlerini Rixos markası ve güvencesi altında kiraya verme imkanı sunuyor.

Rixos Residences Bomonty Projesinde açık alandaki bahçelere, koşu parkurlarına ve dinlenme/spor yapma mekanlarına ağırlık verdiklerini, bugüne dek yapılan gökdelen inşaatlarında 8 dönüm gibi büyük bahçeye sahip tek projenin bu olduğunu, sosyal tesis ve alan yetersizliğinin, İstanbul 'daki rezidans projelerinin en büyük eksiği olarak gördüklerini belirtiyor. Projenin içerisindeki kapalı havuza ek olarak, büyük bir açık havuzun da yer alması bu görüşü destekler nitelikte.

İç tasarımı çağlayan Tuğal tarafından yapılan ve içinde Türk hamamı, sauna, buhar, fitness ve Rixos 'un çok iddalı olduğu spa konseptiyle klüp binası detayları da bitirilmiş. 4000 metrekarelik bir alana kurulan kulübün, İstanbul 'daki en kapsamlı sosyal tesislerden biri olacağı iddia ediliyor.

Rixos Residences Bomonty 'de kısa ve uzun süreli konaklamalar RIXOS standartlarındaki tüm hizmetleri de beraberinde getiriyor. Resepsiyon, güvenlik, temizlik, teknik servis ve posta hizmetlerinin yanı sıra housekeeping, concierge, VIP ulaşım hizmeti, oda servisi, özel günler için şef, uşak ve hizmetçi servisleri, çamaşır yıkama ve kuru temizleme hizmetleri, vale parking hizmetleri bulunuyor.

0212 444 13 28
 www.rixosbomonty.com


7-Rixos Elysium Suites / Ofton İnşaat

Dünya mutfağını ayağınıza getiren proje!

Lokasyon: Taksim

Fiyatları: Metrekaresi 6 bin dolar – 9 bin dolar

Rixos Elysium Suites Taksim 'deki 80 –180 metrekarelerdeki 1+1 dubleks loft tipi suitler, Türkiye 'de bir ilk olan bir işletme modeli sayesinde, istenirse Rixos tarafından günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak kiraya verilebiliyor.

21 kattan oluşan yapı, 80 metrekare ile 180 metrekare arasında değişen 140 adet 1+1 dubleks loft tipi süitten oluşuyor. Rixos Elysium Suites Taksim bünyesinde; güvenlik, oda servisi, resepsiyon, danışma, otopark ve vale gibi 5 yıldızlı standart hizmetlerin yanı sıra, profesyonel bir SPA ve fitness merkezi, Lübnan ve dünya mutfağının lezzetlerini sunan A 'la Carte Restoran, Lounge Bar bulunuyor.

Özel konumunun yanı sıra, Türkiye 'de de bir ilke imza atması açısından son derece önemli bir proje olan Rixos Elysium Suites Taksim, yatırımcılarına kazanç modelleri sağlıyor. Rixos Elysium Suites   Taksim 'den suit satın alacak olan kişiler isterlerse 100-180 metrekarelerdeki 1+1 dubleks loft tipi suitlerde yaşamayı tercih edebilecekleri gibi, suitlerini Rixos 'un işletmesinde günlük, haftalık, aylık, yıllık şekilde kiraya verebiliyor. Bu sayede orta vadede yatırımın karşılığı geri alınabilirken, uzun vadede de yüksek karlılık fırsatı yakalanabiliyor.

Ofton İnşaat 'ın hayata geçirdiği proje kapsamında yer alan konutların metrekare birim fiyatları 6 bin dolardan başlıyor ve 9 bin dolara kadar yükseliyor.

0212 291 17 61
http://www.rixostaksim.com/

8-Varyap Meridian / Varyap

Ödüllü proje her sorunuza yanıt!

Lokasyon: Ataşehir

Fiyatları: 323 bin TL - 2 milyon 102 bin TL

10 uluslararası ödüle sahip olan 61 katlı Türkiye 'nin ilk yeşil gökdeleni Varyap Meridian 'da stüdyodan, 4+1 'e kadar, her biri kendi içinde özel tasarımlı pek çok daire seçeneği bulunuyor.

 Proje kapsamında Grand Tower 'ın, en üst katındaki özel daireleri satışa sunuldu. En üst katı tamamıyla rezidans kullanıcılarına özel ‘executive lounge ' olarak tasarlanan Varyap Grand Tower 'da yer alan 50-290 metrekarelik dairelerin fiyatları 323 bin TL ile 2 milyon 102 bin TL arasında farklılık gösteriyor.

Yüzde 80 'inde 5 ile 24 metrekare arasında değişen büyüklükte kat bahçeleri bulunan Varyap Grand Tower 'da, büyüklükleri 4 ile 65 metrekare arasında değişen 38 teraslı daire bulunuyor.

Projede ayrıca bir otel planlanıyor. Otelle ilgili henüz kesinleşmiş bir bilgi olmasa da otelin de tıpkı konut projesi kadar fonksiyonel olacağı düşünülüyor.

Proje alanının yüzde 85 'i yeşil alandan oluşan Varyap Meridian 'da, tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi, atık yönetimi ve elektriğin bir kısmının rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanılarak üretilmesiyle, yüzde 40 'a varan enerji ve su tasarrufu hedefleniyor. Proje, bu yanıyla sakinlerine, yüksek konforun yanı sıra minimum tüketim maliyeti sağlıyor. Projeyi yeşil bina sınıfına alan en önemli detayların başında ise, atık maliyetlerinin yüzde 50-90 arasında, CO2 salınımının yüzde 35 oranında azaltılması geliyor. Enerji tasarrufuna ilişkin alınan bu önlemler, aidat giderlerinin de düşmesini sağlayacak.

444 40 30                                                                                                            
www.varyapmeridian.com

9-OnaltıDokuz İstanbul / Astay Gayrimenkul

Lebiderya deniz manzarası sunan proje!

Lokasyon: Zeytinburnu

Fiyatları: Metrekaresi 7 bin TL – 13 bin TL.

Astay Gayrimenkul, 175 milyon dolar yatırım yaptığı ilk konut projesi OnaltıDokuz İstanbul ile İstanbullulara, en alttan en üst kata kadar deniz manzarası görebilme ve şehrin keyfini farklı bir cepheden sürme fırsatı sunuyor.

Mart 2012 'de tamamlanacak OnaltıDokuz İstanbul, Zeytinburnu 'nda yükseliyor.
Denize 200 metre ve lebiderya deniz manzarasıyla en alt kattan zirveye kadar tamamı İstanbul 'a hakim 36, 32, 27 katlı 3 bloktan oluşuyor.

Projede 92 metrekareden, 532 metrekareye kadar seçenekli, 496 daire bulunuyor. Projede yer alan konutların metrekare birim fiyatları 7 bin TL 'den başlıyor ve 13 bin TL 'ye kadar çıkıyor. Projede müşterilere sunulacak bir de otel yer alacak.

25 bin metrekare alışveriş ve yaşam alanı sunan proje, teknomarketten
süpermarkete, kreşten oyun alanına kadar her şeye sahip. Ayrıca kapalı otopark, sosyal ve peyzaj alanlarıyla da günlük tüm ihtiyaçları bir araya topluyor.

444 4 169
www.onaltidokuzistanbul.com

10-Ottomare Suits / Ottoman Gayrimenkul Yatırımları İnşaat ve Ticaret A.şž. / Sinpaş & Barwa
 
Kara trafiğinden kurtaracak proje!
 
Lokasyon: Zeytinburnu
 
Fiyatları: 783 bin TL ile 4 milyon 546 bin TL
 
Ottoman Gayrimenkul Yatırımları İnşaat ve Ticaret A.şž. tarafından Sinpaş ve Barwa işbirliğiyle hayata geçirilen Ottomare Suits projesinde yer alan konutların fiyatları ….
 
Ottomare projesinde, 1+1 'den 5+1 'e kadar uzanan 56 farklı tipte toplam 355 suit yer alıyor. Özel suitlerin de bulunduğu projede, daireler 73 metrekare ile 336 metrekare arasında farklılık gösteriyor. Projedeki konutların fiyatları 783 bin TL ile 4 milyon 546 bin TL arasında değişiyor.
 
Projenin en güçlü özelliklerinden biri de 56 farklı plan tipinde yer alan suitlerin tüm odalarının denizi görmesi. Salon, yatak odası veya mutfak nereden bakılırsa bakılsın kesintisiz Marmara Denizi 'nin manzarasını görmek mümkün. Ayrıca bu suitler canlı bitki örtüsünün kullanıldığı ve 7 metrekareden 96 metrekareye kadar ulaşan farklı büyüklüklere sahip kat bahçeleri ile de dikkat çekiyor.

Ottomare Suites Projesinde profesyonel bir otel işletmesi bulunuyor. Bu işletme sayesinde projeden satın alınan apart üniteyi, orta ve uzun vadeli bir otel ünitesi olarak da değerlendirmek mümkün. Bölgedeki otel ihtiyacını göz önüne alındığında projenin bu özelliği yatırımcılar için cazip bir özellik olarak ön plana çıkıyor.
 
Aralık 2012 'de sahiplerine teslim edilmesi planlanan projede kesintisiz deniz manzarasına karşı, lavanta çiçeklerinin kullanıldığı jakuzili kat bahçeleri, lüks otel hizmetleri, Türkiye 'de bir ilk olan ve projeye özel tasarlanan deniz limuzini hizmeti, ayrıcalıklı sosyal donatıları ve seçkin markaların yer alacağı alışveriş alanları bulunuyor.
 
Merkezi konumuyla dikkat çeken Ottomare Suites projesi, ayrıca Türkiye 'de bir ilki de gerçekleştirerek, projeye özel deniz limuzini hizmetini sunacak. şžu anda yapımına başlanan ve sadece Ottomare Suites sakinlerinin kullanabileceği bu ayrıcalık ile İstanbul'un yoğun trafiği Ottomareliler için artık sorun olmayacak. İstedikleri yere hızlı ve konforlu deniz ulaşımı sayesinde daha rahat ulaşabilecekler. Ayrıca projede toplantı salonu, restoran, 420 adet otopark, 6 butik mağazada bulunacak …
 
Öte yandan kapalı yüzme havuzu, vitamin bar, bilardo salonu, toplantı salonları ve mini sergi alanı yer alıyor. Spor ve sağlık konusundaki sosyal donatıları ile de dikkat çeken projede, 700 metrekarelik spor ve 200 metrekarelik spa merkezi, 221 metrekarelik fitness merkezi, yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanı, çocuklar için ağaç evler, Zen bahçesi, streetball sahası ve tenis kortu da projenin diğer yaşam alanı özelliklerinden...
 
 444 1974
www.ottomaresuites.com

Kübra Genç/Emlakkulisi.com