Genel

Otel Paradise icradan 7.1 milyon TL'ye satılıyor!

Akçaabat İcra Müdürlüğü; Trabzon, Akçaabat'ta yer alan oteli, ağaçları ve tesisatı ile satıyor. Söz konusu gayrimenkullerin toplam değeri 7 milyon 166 bin 818 TL olarak belirlendi...

Akçaabat İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

GAYRİMENKULUN AçIK ARTIRMA İLANI T.C. AKçAABAT İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
DOSYA NO: 2008/167 ESAS    Örnek No: 27
09/09/2011

SATILMASINA KARAR VERİLEN TAşžINMAZIN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ;
Taşınmaz Trabzon ili Akçaabat ilçesi Darıca köyü Yenimahalle mevkii 127 Ada 1 Parselde kayıtlı bulunan 1402,00 m2 yüzölçümlü cinsi 2 Bod. 1 Zem, 4 Norm, Kat. Otel B. olan ve şuanda hissedarlardan Adem ÖZTÜRK, Firar AYDIN, Samet ÜçÜNCÜ ile Burhan KÜçÜKAKYÜZ adına kayıtlı bulunan taşınmazdır.

Taşınmaz Akçaabat ilçesi Danca beldesi Yeni Mahallesinde Ada: 127 Parsel 1 'de bulunan Deniz Otelcilik Turizm A.şž ye ait OTEL PARADİSE diye adlandırılan bina: 2 bodrum, 6 normal toplam 8 kattan oluşmaktadır, Tespit konusu borçluya ait 1 nolu parsel üzerinde Otele ait ana bina mevcuttur. Yapılan tespit de bina alanı ve müştemilatları aynen işlenmiş, sadece 1 nolu parsel üzerindeki binayı kapsamakta olup, Otele ait diğer tesisler ile müştemilat binaları tespite ve değerlendirmeye katılmamıştır

1.NOLU PARSEL ÜZERİNDEKİ OTEL ANA BİNASI:
Bu bina 2 bodrum 6 normal toplam 8 kattan oluşmaktadır, 2 a bodrum kat alanı: 340.00 m2, 1 ci bodrum kat alanı: 600.00m2, Zemin kat alanı: 600.00 m2 olup normal katlar yani 1 -2 -3 -4 -5 katlar üsten büyütülerek her kat 750 şer m2 alana kurulu olup 5 kat toplam alanı = 3,750.00 m2 dir.

2.ci BODRUM KAT:
Bu kat 340 m2 alana kuruludur. Bu katın güney bölümünde yaklaşık 80 m2 alana kurulu Kalorifer dairesi mevcuttur, 150 m2 lik bir bölüm ise Disko Bar olarak düzenlenmiştir, Lavabolar v.c ler ile koridorlar, çamaşırhane, personel odaları tabanı seramik kaplı olup Disko Bar tabanı seramik üzeri halı kaplıdır. Ayrıca bu bölümde mekanın özelliklerine göre ahşap, alçı kartonpiyer gibi dekoratif uygulamalar yapılmıştır,Bu katın ön bölümü yani kuzey cephesi yol tarafına bakmakta olup önü açıktır.

1.ci BODRUM KAT :
Bu katta arkaya güneye ve öne kuzeye büyütülerek toplam 600 m2 alana kurulmuştur. Bu katta ön yol cephesinde 400 kişilik büyükçe kapalı bir Restoran kısmı bulunmakta olup, ayrıca bu restoranın önünde de 100 kişilik açık ikinci bir Restoran bulunmaktadır. Yine bu restoranlara ait Bay Bayan Lavabo ve tuvaletler bulunmaktadır. Yine bu katta Tüm otele hitap eden büyükçe bir mutfak kısmı bulunmaktadır. Yine bu bölümde personele ait soyunma giyinme odaları mevcuttur. Tüm birimler tabanı granit döşeli olup, Kapı ve pencereleri ahşap olup üzeri verniklidir. Yine bu açık ve kapalı restoran kısımlanna mekana uygun alçıpan, kartonpiyer gibi dekorasyonlar yapılmıştır.

ZEMİN KAT:
Bu katta toplam 600 m2 alana kurulu olup ön batı kısımda büyükçe bir giriş holü ile Danışma (Resepsiyon) kısmı, Lobi, Fuaye, Bay Bayan Lavabo ve Tuvaletleri, Müdüriyet, Muhasebe bölümü ve arka Güney bölümde 150 m2 alana kurulu Kapalı Yüzme havuzu, 60 m2 Fitness ( Spor) salonu, 2 adet Sauna ve bir adet Türk Hamamı ve Sağlık merkezi bulunmaktadır. Tüm bu kısımların yer ve yan döşemeleri lüks malzeme kullanılmıştır, Ayrıca 750-800 kişilik Kongre toplantı salonu, yine girişin sağında 150 m2 lik Ruf kısmı bulunmaktadır. Yine otel girişinde güney kısımda 150 kişilik toplantı, Kongre salonu mevcuttur. Yine bu katta 3 adet 70 kişilik toplantı salonu mevcuttur. Tüm bu kattaki birimlerin zemin döşemeleri 1.ci sınıf granit döşeli olup, Toplantı salonları, Fuaye, Ruf, Lobi gibi toplantı, kongre merkezlerinin zemin döşemeleri üzerine halı döşenmiştir. Yine bu bölümde de çeşitli dekorasyonlar yapılmış olup lüks malzeme kullanılmıştır

1-2-3-4 YATAK ODALARI KATLARI:
Her kat Brüt 750.00 m2 alana sahiptir. Yine her katta 18 adet iki kişilik yatak odaları mevcuttur. Bu yatak odaları toplam 17.5 m2 alana sahip olup her odanın önünde ayrıca odaya ait balkonu bulunmaktadır. Yine her odaya ait banyo tuvalet ve duş bulunmakta bu birimler bir yerde topludur. Banyo taban ve yan duvarlar Lüks seramik kaplı olup sıhhi tesisat birimleri ve elektrikli makineler otomatik ve fotosellidir. Yine kapılar kartlı sistemle açılıp kapanmaktadır. Yer döşemesi halıdır. Tüm oda saten alçı, sıvalı ve kağıt kaplama olup kartonpiyerlidir. Tüm odalar merkezi sistem havalandırmalı ve klimalıdır. Odalara giriş yapılan koridorların taban döşemeleri granit olup üzeri halı kaplıdır. Yine bu birimler yan duvarları saten alçı ve saten boya ile boyalı, kartonpiyerlidir. Tüm yatak odaiarı katları aynı özellikleri taşımakta dır. Her katta 18 oda bulunmakta, 4 katta toplam 72 adet yatak odası bulunmaktadır. Tüm katlar aynı özellikte döşelidir.

5.Ci YATAK ODASI KATI:
Bu katta toplam 750.00 m2 alana kuruludur. Bu katta da 4 adet süit oda ile 10 adet normal oda bulunmaktadır. Bu katta bulunan tüm normal yatak odaları aynen alt kattakiler gibi 17.5 m2 alana kurulu olup 2 kişiliktirler, iç döşemeleri aynen alt kattaki 72 adet yatak odasındaki gibidirler. Odalar içerisinde merkezi havalandırma, banyo, taban döşemesi,duvar kağıt kapla ¬maları aynen alt odalar gibi lüks malzemeden yapılmıştır.

Bu odalar yaklaşık 40 m2 alana sahip olup yatak bölümü ile dinlenme ve mutfak bölümleri ayrı ayrıdır. Bu odalarda aynen diğer odalar gibi lüks malzeme döşelidir. Yerler halı kaplı olup yan duvarlar saten alçı sıva olup üzeri kağıt kaplıdır. Ayrıca tüm mekan kartonpiyeri özel mobilya aksesuarlıdır. Her odaya ait önünde balkonu bulunmaktadır.

Tüm binada 2 adet asansör mevcut olup bunlardan biri personel asansörü diğeri genel asansördür. Büyük asansör 8 kişi kapasitelidir. Yine tüm bina merkezi sistem ısıtma, havalandırma sistemine sahiptir.

Parselin güney kısmında iki katlı eklenti binası mevcuttur. Bu binanın yaklaşık % 50 lik kısmı tespit konusu 1 nolu parsel de parsel içerisinde kalmaktadır. Bu bina içerisinde de görüldüğü gibi Bodrum katında kapalı Yüzme havuzu ile Zemin katın ¬da 750 kişilik toplantı ve Kongre merkezi bulunmaktadır. Eklenti olarak ilave edilen bu bölüm yaklaşık 700 m2 kapalı alana kurulu olup 1 nolu parsel içerisinde kalan kısmı da 355 m2 alana sahiptir. 1 nolu parsel içerisinde kalan 355.00 m2 lik kısmı iki kat olup eklenti binası 2 kat toplam alanı = 710.00 m2 dir.

Ana binanın dışında Otele ait müştemilat binaları eklentiler, Kapalı ve Açık Yüzme havuzlan, gezinti alanları, açık restoranlar, açık yazlık toplantı mekanları ve Otoparklar, tüm otele ait birimler bulunmakta olup; bu birimler ile birlikte otel bir bütün olarak düşünülmesi gerekmektedir.

Yapılan inceleme ve araştırmalarım neticesinde Tespit konusu 1 nolu parsel üzerinde 2 bodrum 6 normal toplam 8 kattan oluşan OTEL ana binası Toplam = 5.290.00 m2 alana sahiptir.

Otel 4 yıldızlı olup tüm birimler ve hacimler 5 yıldızlı otellerde olması gerekli malzemeler kullanılarak imalat yapılmış ve birim ¬ler lüks malzeme kullanılarak yenilenmiştir. Bu nedenle dekorasyon, dizayn, ısıtma havalandırma, yapılan yenilemede en son teknolojik ürünlerden faydalanılarak yenilenmiş ve lüks malzeme kullanılmıştır. Buna göre yalnız ana bina olarak 1 nolu parsel üzerindeki bina toplam alanına ve de eklenti binasının 1 nolu parsel içerisinde kalan miktarı kadarki kısmı için değerlendirme yapılmıştır. Yapım işçilik ve kullanılan malzeme ile otelde yapılan revizyon neticesinde, dekorasyon ve tüm donanım İtibarı ile lüks malzeme kullanılmış olup bina donanım ve malzeme kullanım yönünden 2010 yılı Bayındırlık ve iskan Bakanlığı Birim Fiyatlarına göre: 4 cü sınıf C Grubu otel binası yapı özelliğini taşımaktadır. Otel toplam inşaat alanının değeri 6.051.760,00 TL, olarak hesap edildi.

Eklenti olarak yapılan ilave bölüm inşaatı toplam alanı: 710 m2 olup 812.240,00 TL. olarak hesap edildi.
8 Katlı Otel ana binası Toplam Bedeli = 6.051,760,00 TL olup ;
2 Katlı Eklenti binası Toplam Bedeli = 812,240,00 TL olarak hesap edilmiş olup, her iki bina toplam bedeli de aşağıdaki gibidir,
1 NOLU PARSEL ÜZERİNDEKİ BİNALAR TOPLAM BEDELİ: 6.864.000,00 TL olarak hesap edilmiştir.
Ayrıca dava konusu 1 nolu parsel üzerindeki ağaçların değeri 3,750,00 TL,'dir.

1 NOLU PARSEL BEDELİ:
Tespit konusu 127 ada 1 nolu parsel 1402 m2 alana sahiptir. Dava konusu parsel belde merkezine 200 metre mesafede olup, Samsun - Trabzon Devlet karayoluna cepheli deniz manzaralı iyi bir mevkidedir. Parselin kuzey kısmı kumsal ve denizdir. Her türlü yol, su, elektrik, telefon, çöp gibi belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır.
Otel binası ve müştemilatlarına ait Makine tesisat imalatlarının değeri ise 299.068,20 TL.'dir.
OTEL BİNASI, ARSA PAYI, AĞAçLAR İLE MAKİNE TESİSATININ TOPLAM DEĞERİ: 7.166.818,20 TL, bedelle aşağıda yazılı satış gününde ve şartlarda satılacaktır.

SATIşž şžARTLARI:
1) Artırma Taşınmaz 04/11/2011 tarihinde Saat: 10:00 -10:10 arası Akçaabat Adliye Sarayı arka bahçesinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur.

Böyle bir bedelle taşınmazlara alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla : 14/11/2011 tarihinde yine aynı yerde ve aynı saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır.Bu artırmada da tahmin edilen değerin % 40'ını ve rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir,

2-)Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetlerin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi ve taşınmazlara ait birikmiş ayni borçlar ihale bedelinden ödenir. KDV ile damga vergisi alıcıya aittir. Yine tapu harç ve masraflarının 1/2 ihale bedelinden, diğer yarısı alıcı tarafından ödenir. Satıştan sonraki tahliye, teslim giderleri alıcıya aittir.

3-)ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır,

4-)ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-)şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-)Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/167 Esas sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ve iş bu satş ilanı I.I.K.'nun 127. maddesine göre tapuda adresi bulunamayan ilgililere ve tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olunacağı ilan olunur. 09.09.2011

Detaylı bilgi için tıklayınız